Features + Lifestyle
Sketch in Den Haag: geen concept store, maar een blog

Sketch in Den Haag: geen concept store, maar een blog

17 juni 2010
Robert van Oosterom (bekend van zijn gerenommeerde interieur studio in Rotterdam) heeft samen met zijn broer Erik (van het smaakmakende Loft Interiors aan de Denneweg in Den Haag) de kans gekregen om een heel uniek pand te huren, waar zij hun jongste droom op los mochten laten.

Deze jongste droom, genaamd Sketch, is gevestigd in de oude Rex bioscoop aan de Lange Poten, precies naast het Paleis van Justitie in Den Haag. Afgelopen jaar, op 16 December is deze ruimte stiekem geopend. Twee maanden later is er de spannendste selectie in design, mode, kunst, curiosa en organic treats te vinden.

Geen concept, maar een blog
Ook al wordt een winkel met deze mix van eigentijdse design disciplines, consumer goodies en prettige ambiance al snel een concept store genoemd: Sketch wil liever geen concept zijn. Sketch kan meer gezien worden als een blog: persoonlijk, dynamisch en schetsmatig. Hier is de naam dan ook vandaan gekomen.

De ontdekkingsreis naar nieuwe items
Robert, de creative director, ontdekt door zijn uitgebreide netwerk en de vele reizen die hij maakt de unieke mode en design merken die in Sketch worden verkocht. Door dit doorlopende proces, worden er steeds weer nieuwe items ontdekt. Robert en Erik gaan voor items die eclectisch en interdisciplinair zijn of juist heel puur, tot stand gekomen uit originele materialen, productiemethoden of herontdekte ambachten, duurzaam, organic, kleinschalig, symbiotisch, direct waarneembare kwaliteit, en veel meer dan alleen toegankelijk en functioneel. Deze combinaties die worden overwogen bij de keuze van het plaatsen in de winkel, zijn te vinden in merken en producten van een nieuwe generatie ontwerpers, waar Robert en Erik zelf, als diehard designliefhebbers, heel blij van worden. (En wij stiekem ook!)

Must haves zijn niet de items waar Sketch van houdt. Het idee dat je geniet van het leven en van die bijzondere, interessante, mooie, eerlijke en superfijne producten die zij ontdekken, daar houdt Sketch van! De content is dynamisch en Sketch is bezig met de voorbereidingen voor wisselende collaboraties, presentaties, exposities en producties onder een eigen label. De daadwerkelijke blog, met alle verhalen achter de mensen en producten van Sketch, staat ook in de planning voor 2010.

Je hoeft je niet te vervelen
Bij deze als grote tip: laat je verleiden in dit statige en ruimtelijke jaren ’20 gebouw, inclusief entresol verdieping en een schitterende sky roof. Direct naast de entree kun je meteen een hapje eten in de foodcourt, waar veel biologisch verantwoord lekkers te vinden is: koffie, thee en natuurlijk home made lunch met bijvoorbeeld verse taart en soep, maar ook fijne take-away’s. Stap naar binnen en laat je verwelkomen door de algehele combinatie van fijne dingen!

Dit jaar te vinden bij Sketch
Voorjaar

Mode Raf Simons, Acne, Stella Nova, Black, Hope, Yarn Unit, Dharma, Velours, Schiesser Revival, Casette Playa, AndreaCrews, Monique van Heist en het nieuwe Rotterdamse label C.Cruden van Diesel ontwerpster Sammie Cruden, vanaf juli: de twee lijnen van Francisco van Benthum verkrijgbaar: FVB en Van Benthum / Schoenen Atalanta Weller, mr. Hare, Opening Ceremony, Creative Recreation en, als enige geselecteerde store in Nederland, Volta / Tassen Mismo, C.Cruden, Filson en Susan Bijl / Lounge luxe Frette en I Hate Perfume / Sieraden Arielle de Pinto, Bibi van der Velden, Martine Viergever en A’N’D / Meubels, design en textiel Hay, Eno, Missoni Home, Domestic, Bacsac, Muuto, Thorsten van Elten, Third Drawer Down, Emu, Atypyk, Vestah en My Drab / Kunst Anouk Griffioen (de eerstvolgende expositie is een samenwerking tussen Robert van Oosterom en Saminthe Ekeland.) / Kids Our Children’s Gorilla en PlaysamSketch

Najaar:
Mardi Jeudi, Best Behaviour, Suit, Cheap Monday en exclusief in Nederland de nieuwe, chiquere lijn van Creative Recreation.

Adres:
Lange Poten 41
2511 CM Den Haag
TEL: +31 (0) 70 364 5880
[email]info@sketchstore.nl[/email]
www.sketchstore.nltxt Marlon Schuurman
imgs Sketch Den Haag
Advertentie
Party Tips