Features + Interviews
Solo-avonturen van Mike Mago

Solo-avonturen van Mike Mago

11 april 2011
Even voorstellen, Mike Mago. Producer en dj bij het populaire collectief Boemklatsch, een rijzende ster als solo-artiest en ook nog eens de nieuwste aanwinst op Dance.nl als columnist en reviewer. Ter introductie maakten we een praatje met de Utrechter.

Klinkt misschien alsof hij net is begonnen, met Boemklatsch is Mike Mago nu al jaren toonaangevend in de Nederlandse dancescene. “Ik ben ondertussen ook altijd al solo bezig geweest”, vertelt hij. “Maar het produceren van muziek schoot er altijd een beetje bij in, omdat de gigs, het label en muziekproductie van Boemklatsch veel tijd opeiste. Op dit moment is Sjammie (The Money, de tweede producer van de groep) bezig met een album van Nobody Beats The Drum, dat gaf mij tijd om aan eigen muziek te gaan werken.”
En dat wordt anders dan we van Boemklatsch gewend zijn, zegt Mago. “Daar hoor je veel energie, veel bombast en gaat de muziek van hot naar her. Ook op het label, dat we groter wilden maken dan alleen maar een uitlaatklep voor onszelf, gaan de releases van hiphop tot techno en electro. Nu ik solo aan het produceren ben geslagen, vind ik het fijn om ook wat rustiger stijlen eruit te pikken. Daar was ik wel mee bezig, maar had ik nog niet echt een plekje voor. Dat doe ik nu dus onder eigen naam.”

Bloem & Plant
Zo verschijnt 22 april zijn nieuwe Bloem & Plant EP, uitgebracht op Boemklatsch Records, officieel gepresenteerd op een releaseparty die avond in de Sugar Factory, Amsterdam. Een bijzondere avond voor Mago, die beseft dat hij, ook al heeft hij vaker solo gewerkt, een nieuwe carrière begint. “Ja, ik ben nog relatief jong als producer. Daarom wil ik me ook verder ontwikkelen, nieuwe geluiden ontdekken.”
“Voorop staat dat er invloeden uit de techno en disco moeten zijn, maar verder weet ik nog niet precies wat voor muziek er uit zal komen. In ieder geval minder ruig als Boemklatsch, maar wel net zo divers en herkenbaar. Denk bijvoorbeeld aan een Siriusmo, daar hoor je ook van alles, van pop en disco tot techno, maar is er altijd één karakteristiek sound, daar wil ik heen.”

Inmiddels is Mago al opgemerkt in het buitenland. “Tja, via ons label heb ik al redelijk goeie connecties met buitenlandse dj's, die zijn enthousiast over de muziek. Maar ik kan nog niet veel optreden, ik ben nog vaak met Boemklatsch op stap. Misschien dat ik eerst alleen maar buitenlandse gigs doe, en dan van daaruit Nederland veroveren haha! Een mooie strategie, maar ik wil nu eerst zoveel mogelijk muziek produceren.”

Releaseparty Bloem & Plant: vrijdag 22 april, Sugar Factory, met dj's Dem Slackers, TWR72 , Motor (Live) en Mike Mago. Muziek op Mike Mago's Soundcloud.

txt Nico van der Plas
imgs Roel Determeijer
Advertentie
Party Tips