Features + Welcome To The Club
Special report: Het succesverhaal van club Space Ibiza

Special report: Het succesverhaal van club Space Ibiza

27 augustus 2015

Een bezoek brengen aan het Spaanse eiland Ibiza is pas echt compleet na een avond feesten in Space. De club die sinds jaar en dag meedraait in de Ibiza-scene trekt nog steeds volle zalen en sleept keer op keer prijzen in de wacht. Dance.nl sprak de organisatie over deze legendarische club en blikte terug op een stukje geschiedenis.

De beste club van de wereld
Met een scala aan prijzen zoals 'beste club in de wereld' kan Space zich met trots de ‘best awarded club’ noemen. Space dankt haar nominaties onder andere aan clubeigenaar Pepe Roselló en zijn team. De topman staat sinds 1989 aan het roer van de club en heeft sinds dat jaar voor heel wat opschudding gezorgd in Playa d’en Bossa. Destijds werd deze plek vooral gezien als familiebadplaats en verbleef het uitgaanspubliek in Sant Antoni voor Es Paradis of in Eivissa voor Pacha. Dit veranderde met de komst van Pepe en zijn team al snel. Anno 2015 is Playa d’en Bossa het mekka van de elektronische muziek en trekt feestgangers van over de hele wereld naar zich toe.

Ingrediënten voor jarenlang succes
‘Muziek- en partyliefhebbers vanuit de hele wereld’ zijn het soort mensen dat Space graag in haar club ziet. Het gaat niet om hoe je eruit ziet, bij Space kom je voor de muziek. Om het voor iedereen aantrekkelijker te maken biedt Space feesten aan met de meest uiteenlopende muziekstijlen. Er is trance, techno, deephouse, house, disco en meer, een walhalla voor iedere liefhebber van elektronische muziek. Ook dj’s merkten het succes op van de Space-formule en staan sinds de opening in de rij om hun draaikunsten te showen. Het gerucht gaat zelfs dat veel dj’s zich gratis aanboden om in Space te draaien. De dj’s van het eerste uur zijn bijvoorbeeld Sven Väth, Eric Morillo en Carl Cox. Carl Cox host nog steeds zijn eigen party op de dinsdag: Music Is Revolution, het belangrijkste Space-feestje.

Een andere belangrijke gebeurtenis die heeft bijgedragen aan het succes van de club is de legendarische 22-uurssessie die in de zomer van 1999 vaste prik op de zondagen was. We vroegen de organisatie of we deze sessie in de toekomst ook kunnen verwachten, maar helaas keurt de overheid dit niet meer goed. Gelukkig heeft Space in de zomermaanden iedere dag een show die doorgaat tot in de vroege uurtjes en kan er dus volop gefeest worden. Nog zo'n succesverhaal is dat van de in 2001 geopende zaal: Space Terrace. De vijfde en tot nu toe laatste zaal in de club. Hierdoor kan de discotheek nog meer mensen ontvangen en dj’s programmeren. Maar het allerbelangrijkste dat de club op topniveau houdt is volgens het Space-team hun passie voor wat ze doen en de liefde voor muziek. Wat hun gemotiveerd houdt? "Clubbers. Zij zijn degene die ons ieder jaar supporten en voor ons stemmen wanneer we genomineerd zijn."

Onze ervaring
Ook Dance.nl bezocht Space vorige week tijdens een bezoek aan Ibiza. Wij waren te gast op de zondagavond tijdens Vagabundos, de avond van dj Luciano. Enthousiaste gezichten gingen ons voorbij terwijl we de avond begonnen met een rondje door de club. Om erachter te komen waarvoor zij vanavond kwamen maakten we met een paar bezoekers een praatje. Het werd al snel duidelijk dat naast de dikke line-up, de mensen echt kwamen voor Space zelf. De club is blijkbaar een absolute must-see tijdens hun vakantie op Ibiza. Om 3.00 uur was het tijd om naar de mainroom te gaan waar Luciano zou starten. Onze eerste reactie bij binnenkomst: 'Wauw, wat een geluid!’. Op weg naar de dansvloer keken we onze ogen uit. Space had uitgepakt qua aankleding en entertainment. De zaal was omgetoverd tot één groot circus. Er hing een gigantisch doek alsof we in een circustent stonden en op het podium en door het publiek liepen circusartiesten waaronder mimespelers en goochelaars. Ondanks de enorme mensenmassa was het binnen verre van bloedheet en kon je lekker dansen, heerlijk! Opvallend detail: de VIP-tafels bij Space staan niet in de spotlight zoals we gewend zijn in Ibiza. Alle aandacht is gericht op de dj en de voor de dj booth dansende bezoekers, veel beter! Er werd ongelofelijk goed gedraaid, de randprogrammering was top, het geluid fantastisch en de mensen geweldig. We bleven hangen tot vroeg in de ochtend en verlieten Space met een glimlach van oor tot oor.

Toekomst
Buiten Space Ibiza zijn er sinds 2012 verschillende Space-franchises geopend, namelijk in Menorca, Balneário Camboriú (Brazilië), New York en binnenkort Dubai. Space garandeert in deze venues dezelfde kwaliteit qua artiesten, feesten en optredens. Naast het vergroten van het Space-imperium wil de club blijven innoveren: "We willen de beste club-experience bieden die mogelijk is en hopen dat nog lang vol te houden", aldus de organisatie.

Txt: Sharon Martens // Imgs: Space Ibiza

Advertentie
Party Tips