Features + Reizen
Special report || Verliefd op Ibiza

Special report
Verliefd op Ibiza

13 juli 2015

Via social media en de website is het vast opgevallen: Dance.nl was op Ibiza, en hoe! We bezochten ’s werelds grootste club Privilege, dansten een paar heerlijke uren op de muziek van Luciano en mochten Martin Garrix en Oliver Heldens interviewen in het Ushuaïa Beach Hotel. Ben jij benieuwd hoe onze week eruit zag en waarom wij verliefd zijn geworden op dit eiland? Een korte terugblik én de nodige tips voor als jij nog naar Ibiza gaat deze zomer.

Tien dagen feesten
Wat doe je als je tien dagen op het Spaanse eiland Ibiza bent? Feesten natuurlijk! Omdat we geen enkel feest wilden missen maakte we met hulp van vrienden en de website van Ibiza Spotlight ruim een maand geleden een partyagenda. Dit bleek geen gemakkelijke opgave. Want voor een klein eiland als Ibiza zijn er verschrikkelijk veel mogelijkheden. Fan van vette shows? Lekker losgaan op techno? Of wil je het liefst dansen in een donkere club die doorgaat tot de zon opkomt? Ibiza heeft het allemaal.

Het eiland trekt al jaren de grootste dj namen van heel de wereld naar clubs als Pacha, Amnesia en Space. Dit levert een breed assortiment aan feesten en festivals op waar voor iedere dance liefhebber iets bij zit. Ook Martin Garrix is Ibiza fan en vertelde in zijn interview met Dance.nl hoe het voor hem is om op Ibiza te draaien: “Ik vind het leuk om exclusief te zijn. Een beetje hypocriet terwijl ik elke week een show doe in Ibiza. Ik vind het leuk om exclusief te zijn. Een beetje hypocriet aangezien ik elke week een show doe in Ibiza. Maar ja, het is gewoonweg leuker om hier wat vaker te zijn."

De partyagenda
Keuzestress was aan de orde van de dag. De iets wat ambitieuze party-to-do-lijst die we vooraf maakten werd als maar groter en groter. Ach ja, we zijn niet vies van een feestje! We wilden in ieder geval een spectaculaire show zien met dansers en danseressen. We kozen daarom voor het feest SuperMartXé in Privilege op de dag van aankomst. Voorop stond ook dat wij als technoliefhebbers in ieder geval ANTS wilden bezoeken, hét deephouse-/technoconcept bij Ushuaïa op de zaterdag. Zo gezegd, zo gedaan. Twee feesten waren afgevinkt en we hadden nog een week te gaan.

Om het tempo erin te houden bezochten we op zondag de nieuwe venue in Playa d’en Bossa: Beachouse. Een gratis feestje waar de voetjes van het zand gingen. Vergelijkbaar met Whoosah in Scheveningen of Woodstock69 in Bloemendaal. Relaxt dus en mooi meegenomen: de entree is gratis. We lastten een korte pauze in en pakten na twee dagen het ritme weer op. Ditmaal met een concert van Tinie Tempah in het Hard Rock Hotel. Nog zo’n aanrader! Waarom? Een niet al te duur kaartje, een supermooie omgeving en een nog gezelliger publiek. Die dag erna ging het dak eraf bij Axwell & Ingrosso tijdens hun feest in Ushuaïa (jaja weer Ushuaïa). Niet alleen genoten we van de heerlijke deuntjes, maar ook van een spetterende vuurwerkshow. De rest van de week wat rustiger? Dacht het niet. Er volgden een feestje in Destino, decadent zonnen en dansen bij Blue Marlin en genieten van livemuziek bij strandclub Sa Trinxa. Het was GE-WEL-DIG!

Ibiza addict
Als Nederlander zijn we natuurlijk al enorm verwend met ieder weekend volop keuze aan festivals. Beeld je eens in dat dit in Ibiza iedere dag is! Je verliezen in de partyscene is dan ook niet moeilijk, en wat ging het snel allemaal. Konden we nog maar een week langer blijven! Gelukkig gaat Ibiza voorlopig nergens heen. Wij zijn verslaafd en komen in ieder geval snel weer terug.

Ga jij ook nog deze zomer? Maak gebruik van onze handige partytips, en we beloven dat het een trip wordt om nooit te vergeten!

Need to knows:
* Doe onderzoek! Niets is zo vervelend als een feestje missen. Bekijk bijvoorbeeld de website van Ibiza Spotlight.
* Koop je kaarten voor een feest vooraf, dat scheelt in de portemonnee!
* Check proppers op het strand voor kortingsbandjes voor diverse feestjes.
* Ibiza heeft ook gratis feestjes! Denk bijvoorbeeld aan Blue Marlin, Beachouse of Café Mambo. Bekijk het programma via hun websites en Facebook.
* Fan van alcohol? Drank is overal duur. Bedenk je daarom of het niet voordeliger is om een VIP-tafel te nemen (dit kan met een grote groep vaak schelen want je kaartje zit er ook bij inbegrepen!).
 
See you at Ibiza!
 
Txt: Sharon Martens // Imgs: Sharon Martens & welcometoibiza.com
Advertentie
Party Tips