Features + Interviews
Taras van de Voorde || Niet je ziel verliezen

Taras van de Voorde
Niet je ziel verliezen

03 oktober 2011
Plots was daar Taras van de Voorde, technotalent uit Rotterdam. Nog niet zo lang producerend, maar met 1998 vorig jaar een flinke clubhit scorend. Nu wil hij door, maar zonder zijn ziel te verliezen.

“Het was een heerlijk drukke zomer”, klinkt het verheugd. “Ja, zeker mijn drukste seizoen ooit. Onlangs nog mijn eerste optreden op Ibiza, ik heb er zelfs mijn gig op Dance Valley voor afgezegd. Maar ja, in strandclub Ushuaia op een Defected-feest draaien is natuurlijk niet mis! Die kans moet je gewoon grijpen, hopelijk volgen er nog meer.”

Clubhit
Gezien zijn recente prestaties lijkt dat zeker een mogelijkheid. Van de Voorde startte in 2007 pas met produceren, had al snel een digitale release te pakken en scoorde vorig jaar dus die clubhit met 1998. “Het was een release op het label van Michel de Hey”, vertelt hij. “Totdat iemand van platenlabel Rebirth 'm in een set van Luciano voorbij hoorden komen, en de track bij hun wilde re-releasen. Sindsdien gaat het lekker, The Game op EC records is een Ibiza-hit en ook de track samen met Boris Ross - Don’t Stop Us werd een Essentialtune op BBC radio, ik ben nu ook bezig met een remix voor Defected -het begint te lopen.”

Al neemt hij zijn tijd ervoor. De melodieuze techno van Van de Voorde komt niet vanzelf, zo erkent hij. “Nee, ik ben geen snelle producer. Ik probeer echt songs te maken, tracks met een kop en staart, niet alleen wat grooves en effecten. Of het dan een hit wordt, of op een groot label wordt uitgebracht maakt me niet eens zoveel uit. Het is mooi, maar belangrijker is het dat er muziek verschijnt waar ik volledig achter sta.”

Verwachtingen
Dat was een paar jaar geleden nog wel anders. “Nou, toen ik net begon voelde ik me wel vrijer”, zegt de Rotterdammer. “Ik produceerde toen veel diepe housetracks, gewoon wat ik tof vond. Nu ik veel meer in de spotlight sta ben ik ook meer voor de dansvloer gaan produceren, merk ik. Ik maak nu platen die ik zelf zou draaien, dat is nu mijn doel. Terwijl ik eerst nooit mijn eigen platen draaide, dat vond ik dan niet passen in een club, het waren gewoon luistertracks.”

Eigenlijk is hij zich nu pas echt gaan beseffen wat aandacht betekent. En hoe een hit verwachtingen creëert, want hoe laat je je volgende track klinken, hetzelfde of juist dieper. “Tja, je moet een beetje oppassen. Ik ben daar nu erg mee bezig, zonder mijn ziel te verliezen. Gewoon trouw blijven aan je ingevingen, de muziek waar je van houdt, dan kan het niet misgaan.”

Uiteindelijk doel: wereld dominantie! “Haha, nou ja, buitenlandse gigs zijn wel mijn ambitie. In oktober staan er al een paar gepland in Kiev en de Fillipijnen, het liefst zou ik ook in landen als Spanje, Japan en ergens in Zuid-Amerika optreden. Alles lijkt me nu nog tof, al is er kans dat ik 't na drie vluchten al wat minder vindt haha! Maar dat zien we dan wel weer.”

Taras van de Voorde staat later deze maand, vrijdag 21 oktober, op de ADE special van Click in de Westerunie.

txt Nico van der Plas
imgs Christoph Voorn
Advertentie
Party Tips