Features + Evenementen
The Partysquad presenteert nieuwe tropische EP tijdens opening Electric Festival Aruba

The Partysquad presenteert nieuwe tropische EP tijdens opening Electric Festival Aruba

05 september 2015

Een Block Party is volgens Wikipedia een ‘druk bezocht feest waar veel leden van een gemeenschap samenkomen om een belangrijke gebeurtenis gade te slaan of om gewoon samen een goede tijd te beleven.’ Dat het ook allebei tegelijkertijd kan, bewijst de Block Party die donderdagavond de start vormde van het Electric Festival en de ADE Global Session op Aruba. Dance.nl was erbij.

Op een pleintje tussen twee clubs traden lokale held Fellow en The Partysquad op. Deze laatste lieten met onder andere een live performance van zangeres Ce’Cile merken sterk beïnvloed te zijn door de Caribische muzikale traditie. Tijdens het optreden presenteerden zij de EP The Highest Grade vol. 1 – Carribean Kush. Een EP vol crossovers tussen moderne dance en traditionele Caribean beats.

Fellow is een dance artiest met wortels in zowel Amsterdam als op Aruba. Zijn muziek omschrijft hij zelf als ‘tropical electronic music to bounce’. Aan de door de Party Squad gepresenteerde EP heeft hij meegewerkt met de track Wine to this die hij als afsluiter van set draait. Wine to this is een stevig groovende track met een onmiskenbare tropische vibe. Roffelende drums, tropische ritmes en een zware mannenstem creëren een stuiterende beat. Een felle synth stab maakt het tot een onmiskenbare danceplaat uit 2015. Wie zijn ogen dicht doet denkt dat Major Lazer op het podium staat. Het samengekomen publiek - dat niet bestaat uit buurtbewoners zoals de naam Block Party impliceert, maar uit een breed internationaal gezelschap clubbers – pakt hij er compleet mee in.

Na Fellow is de beurt aan The Partysquad. Zij zijn maar met één missie naar het eiland gekomen en dat is het pluggen van de nieuwe EP. MC Ruben kan het belang van het project niet vaak genoeg herhalen en dj Jerry draait een flink deel van de platen die op het album staan. Op het album staat ook een track met de Jamaicaanse zangeres Ce’Cile. Halverwege de show wordt zij uit het publiek en op het podium geroepen om deze track en nog een tweetal nummers te zingen. Technisch rammelt het allemaal een beetje. Ce’Cile kan zichzelf niet horen en zingt daardoor wat onvast, maar ook dat is onderdeel van de door Party Squad aangeprezen eilandcultuur. Het productieniveau is anders dan wat in Amerika of Europa de standaard is.

Electric Festival opent na deze optredens de deuren van het festivalterrein en ontvangt onder andere Nervo en Chuckie voor een set. Buiten het programma op het terrein om bestaat een fors deel van de programma uit poolpartys in het Renaissance Marina. Aangezien een fors deel van het partypubliek op Aruba bestaat uit met siliconen gevulde vrouwelijke bezoekers uit Venezuela beloven dat niet alleen muzikaal opmerkelijke feesten te worden.

Txt: Martin van de Velde // Imgs: Hans van den Heuvel (ADE Global Sessions Aruba 2015)

Advertentie
Party Tips