Features + Welcome To The Club
Tivoli De Helling

Tivoli De Helling

01 september 2007

Vier jaar geleden ontstond De Helling als tweede zaal van het Utrechtse cultuurpodium Tivoli. Maar partygangers in de Domstad weten onderhand wel beter, De Helling kan namelijk gewoon worden gezien als volwaardige club. Met de start van een nieuwe, maandelijkse clubavond, Altitude 7, hoopt de zaal nu ook een groter, nationaal publiek te bereiken.

“Dit is simpelweg de plek waar we wat dieper kunnen gaan”, zegt Cas Boland van De Helling. “De zaal ligt net iets buiten het centrum, waardoor we langer open kunnen blijven dan Tivoli zelf en het geluid ook een stuk beter is. Ja, volgens mij heeft De Helling het beste geluid van Utrecht, veel voller en harder. En omdat er maar 450 man in passen, krijg je een veel intiemere plek, een locatie waar we veel vooruitstrevender kunnen programmeren.”

Zo streken de laatste tijd al feesten als Solid Grooves en Full Spektrum neer in De Helling, met Altitude 7, elke eerste zaterdag van de maand, krijgt de zaal nu ook zijn eigen avond. “Hier zullen we veel overlappende muziekstromingen laten horen. Dat begint met warme house en minimal, om gedurende de avond over te gaan in melodieuze geluiden of soms zelfs wat steviger techno. Zolang er maar sprake is van kwalitatieve muziek.”
“Voor ons is deze avond ideaal. De Tivoli loopt beter dan ooit, de programmering barst uit zijn voegen, en dan is het fijn om een plek te hebben waar we verschillende artiesten uitgebreid aan bod kunnen brengen. Ja, die ruime openingstijd tot zes uur ’s ochtends helpt dan wel, het is toch altijd jammer om een avond in Tivoli om vier uur te moeten beëindigen. Voor bezoekers die met de trein komen is het ook onhandig, niemand wil twee uur op het station wachten.”
Volgens Boland krijgt De Helling met Altitude 7 dan ook zeker meer landelijke allure. “De wandeling vanaf het station is misschien vier minuten langer dan naar Tivoli, maar je kunt wel langer doorgaan. Dankzij feesten van externe organisaties wisten al steeds meer mensen van buiten Utrecht hun weg hierheen te vinden, en gekeken naar onze programmering van de komende maanden, met namen als Billy Nasty, Heiko Laux en Secret Cinema, zal dat hopelijk alleen maar meer worden.”

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips