Features + Welcome To The Club
TWSTD houdt van talent

TWSTD houdt van talent

01 april 2009
Iedereen weet het, rondom Koninginnedag is Amsterdam the place to be. Overal vind je feesten, muziek en oranje uitgedoste mensen. Maar wat je als EDM-liefhebber niet wilt, is meeblèren met de zoveelste b-artiest op het Leidseplein. Voor iedereen die niet met de massa mee wilt maar wél van goede muziek houdt, is er de traditionele TWSTd QNSNGHT en QNSDY.

Dit jaar vormt het Amsterdamse Weteringsplantsoen wederom het toneel voor namen als Secret Cinema, Laidback Luke, Dave Ellesmere, Steve Rachmad en Billy Nasty. En daarmee is het rijtje nog lang niet gesloten. Alhoewel tot nu toe iedere editie succesvol is geweest, is het toch telkens een uitdaging voor de organisatie om het te realiseren. Martijn Mischgofsky van TWSTd weet hoe het werkt. “Ondanks tegenwerkende maatregelen van de gemeente knokken we ieder jaar voor het voortbestaan van beide evenementen. Dergelijke culturele evenementen horen bij een grote stad als Amsterdam en de populariteit van het evenement spreekt voor zich. Het is ook een podium voor getalenteerde hosts en residents die het hele jaar hun best doen kleinschalige kwalitatieve feesten te geven in het dj-café.”

Naast het unieke gegeven dat alle acts op Koninginnenacht live zijn, is er ook flink wat nieuw talent aanwezig op de feesten. In het dj-café worden namelijk flink wat talenten ontdekt. In samenwerking met Dommelsch wordt ieder jaar een DJ Contest gehouden. Voor de deelnemers sowieso al een hele belevenis, maar de winnaar krijgt nog de mooiste prijs. Die mag namelijk op QNSDY voor duizenden mensen zijn of haar ding doen.
En nog veel meer. Martijn:“Cliché maar waar: meedoen is belangrijker dan winnen. Draaien in de Grote Finale in de Melkweg of Paradiso is op zich al een feest. De winnaars worden opgenomen in de Dommelsch TWSTd DJ’s Tour en kunnen een cursus Electronic Music Production van het SAE winnen. Met deze basis kan een getalenteerd artiest uitgroeien tot een professioneel dj en producer. Een vroegere winnaar als Wouter de Moor is hier het schoolvoorbeeld van.”

Waar andere organisaties zich vooral richten op grote namen en publiciteit, richt TWSTd zich dus op hele andere dingen. “We hebben altijd ‘low-key’ ingezet om de focus op de muziek te houden en met het prachtige plantsoen als decor is er op zo’n dag niet veel meer nodig. Het publiek maakt namelijk zijn eigen feest, met alle verkleedpartijen van dien. Het is een vroege opening van het festivalseizoen en wanneer het zonnetje doorbreekt, gaat het hele veld los.”
Alhoewel de algemene regel is dat de ‘Nach’ van Den Haag is en de dag van Amsterdam, is aan de groeiende opkomst goed te zien dat Amsterdam duidelijk bezig is aan sfeer te winnen. En TWSTd draagt daar zonder meer aan bij.

txt: Daniëlle Vermaat
Advertentie
Party Tips