Features + Interviews
UPCOMING! ADE 2015: Music Fruition In Marketing & Daily Life

UPCOMING! ADE 2015: Music Fruition In Marketing & Daily Life

06 oktober 2015

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal zetten we een seminar in de spotlights, dat tijdens ADE georganiseerd zal worden: Music Fruition In Marketing & Daily Life.

Wat: Music Fruition In Marketing & Daily Life
Waar: Tolhuistuin
Wanneer: Woensdag 14 oktober 15.00u-21.30u
Line-up: Guillaume Huret, Ed Davenport, Patrice Scott, Christopher Rau, JP Enfant, Simone Gatto

Wie zitten hier achter?
Ik, Simone Gatto, organiseer dit evenement met mijn label Out Electronic Recordings, samen Paradiso, Dance.nl en mijn persagent Ludovico Esposito.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?
Mijn doel is om mensen meer te laten begrijpen van de vele aspecten van muziek en het maken ervan – het conceptuele, het psychische, het therapeutische, het artistieke, het marketingtechnische en het emotionele aspect. Ik wil graag overbrengen hoe muziek is gelinkt aan het dagelijks leven en hoe mijn label daarin staat en mee omgaat. Ik doe al een tijdje onderzoek naar dit onderwerp en verzamel daarbij de mening van vele experts op dit gebied en lees er veel over. Al deze kennis en meningen laat ik op het seminar langskomen en ik probeer de aanwezige artiesten en gasten er dan bij te betrekken door ze te vragen om hun eigen ervaringen op dit gebied, zowel praktisch als theoretisch, te delen.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
Ook al was het in eerste instantie niet de bedoeling om met het label evenementen te gaan organiseren, zijn alle voorgaande seminars een groot succes geweest. De aanwezigen waardeerden de sprekers en uiteraard ook de Italiaanse hapjes die geserveerd werden. Hoogtepunten waren de experimentele livesets van Mørk, The Analogue Cops en Ed Davenport tijdens vorige seminars. Dit zal het vierde seminar worden en het eerste ooit in Amsterdam. We begonnen deze seminars vorig jaar te organiseren in Italië, en hebben deze daarna georganiseerd in Berlijn, in OHM, wat de perfecte plek bleek voor dit concept. Al deze evenementen helpen mijn onderzoek en ik zal alles wat voorbij is gekomen en voorbij zal komen opnemen in een nog te verschijnen boek hierover.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Voor ons debuut in Amsterdam hebben we een heel speciaal programma in elkaar gezet. Er zal, in tegenstelling tot de vorige edities, geen nachtfeest zijn na het seminar, waardoor er meer tijd is om over alle onderwerpen te praten. Wel zal er na het spreekgedeelte ruimte zijn voor een netwerkborrel met muziek en Italiaanse hapjes.

De Franse geluidsstrateeg Guillaume Huret en ik zullen het seminar leiden. Ik zal het seminar openen door mijn onderzoek toe te lichten en te vertellen over de fysieke effecten die bepaalde frequenties hebben op ons lichaam. Na mij zal Guillaume Huret het verschil uitleggen tussen emoties, sensaties, perceptie, gevoel in het algemeen en hetgeen je voelt bij het zien van bepaalde beelden. Hij zal dat doen aan de hand van voorbeelden afkomstig van grote merken als Toyota en Louis Vuitton en hun missies. Dit zullen we vervolgens bespreken met de artiesten Ed Davenport, Patrice Scott en JP Enfant, vooral over hoe dit zich uit in de muziekwereld. Daarna zullen er aldus Italiaanse specialiteiten geserveerd worden en laten Christopher Rau en Patrice Scott (house)muziek horen.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
Het seminar wordt gehouden in een intieme ruimte van de Tolhuistuin, en is hiervoor perfect geschikt. De Tolhuistuin is gelegen in Amsterdam-Noord, achter het Centraal Station van Amsterdam. Het kost je vanaf het station maar vijf minuten om er met het pontje te komen. We werken voor dit evenement samen met Paradiso, dat de hele programmering van de Tolhuistuin tijdens ADE voor hun rekening neemt, en Dance.nl, dat onze solide mediapartner in deze is. Daarnaast is het artwork op de flyer gemaakt door de in Berlijn woonachtige grafisch vormgever Irakli Kiziria, die precies weet wat we willen en vaker dit soort dingen voor ons doet.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.
De artiesten die op dit evenement aanwezig zijn hebben allemaal al eens muziek uitgebracht op mijn label Out-ER of zullen dat snel doen. Daarom heb ik hen uitgenodigd om enerzijds mee te praten in het panel, of anderzijds wat platen te draaien. Ze vinden het zelf heel leuk om dit te doen omdat het weer eens iets anders is dan normaal.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
De sfeer zal voornamelijk formeel maar wel warm zijn. We willen dat iedereen een actieve rol kan spelen in dit seminar. En zoals al eerder gezegd, na het seminar volgen er heerlijke hapjes, iets dat we altijd doen op onze seminars.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
Ik ben heel benieuwd hoe de Nederlandse muziekliefhebbers reageren op de onderwerpen die we naar voren brengen, maar vooral ook naar hoe die reacties zich verhouden tot de Italiaanse en Duitse reacties van onze vorige seminars.

En wat gaat er na het evenement gebeuren?
Na dit evenement zullen we eerst met een nieuwe Out-ER release komen, met muziek van Buck en een remix van Inland. Daarna gaan we naar Berlijn om aan het volgende seminar te werken dat weer in OHM staat gepland voor eind november. Daarnaast ben ik druk bezig met de lancering van mijn eerste eigen album, dat in februari 2016 moet uitkomen op het New Yorkse label Shein ‘n’Beik.

Tenslotte, verder nog iets te melden?
Jazeker, het evenement is gratis toegankelijk en iedereen is dus welkom. Het seminar zal van 15u tot ongeveer 17.30u gehouden worden waarna we verder gaan met de netwerkmeeting.

ADE eventlink: http://bit.ly/outer-event-ade
Resident Advisor: http://bit.ly/1GsRDjD
Facebookpagina evenement: http://on.fb.me/1KWO5u6

Advertentie
Party Tips