Features + Interviews
UPCOMING! Cartel 5 Year Anniversary

UPCOMING! Cartel 5 Year Anniversary

25 november 2015

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Cartel 5 Year Anniversary.

Wat: Cartel 5 Year Anniversary
Waar: Melkweg, Amsterdam
Wanneer: 18 december 2015
Line-up: George Fitzgerald, Levon Vincent, Prosumer & Murat Tepeli, The Black Madonna, Gerd, Interstellar Funk, Dollkraut, Mark Antoni en Mino Abadier

Wie zitten hier achter?
Wytze Dijk en Daniel Hobbelink.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?
Cartel is ontstaan uit Wytze’s tijd bij het legendarische DJ-café TWSTd aan de Weteringschans in Amsterdam. Hij leerde daar vanaf 2008 de kneepjes van het vak en begon, na enkele jaren in de kroeg gewerkt te hebben, Cartel met twee vrienden. Die twee vrienden stopten vrij snel en eind 2011 voegde Daniel zich bij de organisatie en hij gaf Cartel de muzikale identiteit die de feesten tot op de dag van vandaag dragen: kwaliteitshouse in de breedste zin van het woord.

In de begintijd deden we naast een residentie in BC12 (tegenwoordig Chicago Social Club) ook nog illegale feesten in samenwerking met PLAK, onder de naam Corroboree. Later verschoof de aandacht naar het reguliere clubcircuit en volgde een residentie in Studio 80 en strandclub Woodstock 69 in Bloemendaal. Begin dit jaar verhuisde Cartel naar de kelder van Closure.

In 2012 startte we een nieuw gratis buitenevenement in het Frederik Hendrikplantsoe tijdens Koninginnedag/Koningsdag. En sinds 2013 zijn we samen met Amsterdam Roest ook verantwoordelijk voor Vrijland Festival op bevrijdingsdag.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
Hoogtepunten waren zonder meer de illegale feesten met PLAK. Daar hebben we herinneringen voor het leven aan overgehouden. De mensen die er als bezoeker waren trouwens ook. Inmiddels ligt die tijd wel achter ons, maar zeg nooit, nooit. ;)

Toen we een residentie kregen in Studio 80 was dat ook een mijlpaal. En het opzetten van ons bevrijdingsfestival met en bij Amsterdam Roest was ook absoluut een hoogtepunt. We kijken ook ieder jaar ontzettend uit naar ons uitje met PLAK naar Woodstock. De afgelopen editie met Hunee, Antal en Young Marco is de spreekwoordelijke boeken in gegaan.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
We hebben geprobeerd voor ons vijfjarig jubileum een programma neer te zetten zoals we dat nog niet eerder hadden gedaan en tegelijk trouw te blijven aan waar we muzikaal voor staan. Dat is gelukt naar ons idee.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
De Melkweg is een locatie die iedereen een keer gedaan wil hebben. Het is en blijft een van de meest aansprekende locaties van Amsterdam, misschien wel van heel Nederland. De historie die er ligt, maar ook de productionele kwaliteit van de locatie, spreekt ons erg aan.

Menno Drontmann (Kosmos Agency) maakt al jaren onze herkenbare rode posters en heeft voor deze speciale verjaardagseditie weer prachtige artworks gemaakt. We slaan vanaf volgend jaar een iets andere weg in met het artwork, maar dat ziet iedereen vanzelf wel.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.
Vanaf de dag dat wij begonnen met het plannen van dit evenement wisten wij dat we Levon Vincent, GERD en de liveset van Prosumer en Murat Tepeli moesten boeken. Deze artiesten inspireren ons al jaren en hebben de muzikale paden van Cartel behoorlijk bepaald. Naast deze alltime favorites zijn we dolblij met artiesten die hun sporen pas de laatste jaren hebben verdiend, zoals The Black Madonna, George Fitzgerald, Dollkraut en Interstellar Funk.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
We doen niet aan dat soort poepelegein. Verwacht gewoon de hele nacht lang in twee zalen full on pompende house music.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
We kijken al maanden uit naar een volle Melkweg met al onze vrienden en favoriete artiesten tot in de vroege uurtjes!

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
We sluiten het jaar sowieso met een heerlijk gevoel af. Begin dit jaar knapte Closure uit z’n voegen toen we Prosumer en Hunee daar hadden staan. Vrijland Festival was binnen twee dagen uitverkocht. We hadden een geweldige dag als een van de hostingpartners op Buiten Westen en Woodstock was ook weer legendarisch. We willen deze lijn in de toekomst graag doorzetten. We gaan door zoals we nu bezig zijn en komen waarschijnlijk terug in de Melkweg. Daarnaast zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Vrijland en hebben we hopelijk ook weer een nieuwe plek voor Koningsdag!

Tenslotte, verder nog iets te melden?
Check de trailer van 18 december, dan weet je gelijk waar we vandaan komen en wat je kan verwachten.

Advertentie
Party Tips