Features + Interviews
UPCOMING! EXIL x Zenevloed

UPCOMING! EXIL x Zenevloed

09 mei 2017

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Cartel 5 Year Anniversary.

Wat: EXIL x Zenevloed
Waar: Panama Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 13 mei 2017
Line-up: Manni Dee, J. Tijn, Remco Beekwilder, Vlaysin (live) + support

Wie zitten hier achter?
Zenevloed, een crew opererend vanuit Amsterdam. Dit keer werken we samen met EXIL, een crew vanuit Parijs die de scene heeft bestormd het afgelopen jaar.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?
We wilden iets groters organiseren, nadat we grenzen hebben verlegd met onze eerste live Concert-editie (die na de zomerstop haar navolging zal krijgen). We besloten daarop onze vrienden van EXIL te contacteren die zochten naar een debuut in Amsterdam en hebben samen deze line-up boven tafel gekregen.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
We zijn vooral bekend voor onze meer underground events en podcast serie, waar we ons best doen getalenteerde artiesten een podium te bieden. Deze vibe willen we ook terugbrengen in dit event. Er kan techno verwacht worden naar smaak van de artiesten; ongelimiteerd, experimenteel en rauw. Oordelend naar de line-ups die Exil tot nu toe heeft gebracht (met o.a. Endlec, Boston 168, Radial en Scalameriya) kunnen we zeggen dat ook zij weten wat goede techno is.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Artiesten die weten hoe ze een fantastische set moeten neerzetten. Ongekunstelde, intense techno met een rauwe liveset van Vlaysin en vast heel wat nieuw materiaal van Manni Dee en Remco Beekwilder. Voor deze locatie hebben we gekozen omdat we denken dat deze goed past bij onze vibe en die van onze artiesten.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
Zoals vermeld werken we hierbij samen met EXIL, deze keer hebben zij zorg gedragen voor de artwork. Wel stellen wij exclusief artwork ter beschikking van onze Concert-serie, gemaakt door Maurizio Filippi en RandomZine (onze grafisch ontwerpers). Buiten dat hebben we superveel steun gehad aan Panama, dat in het concept gelooft en het de nodige aandacht geboden heeft.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.
De crewleden van zowel Zenevloed als EXIL hebben goed overleg gehad om deze line-up mogelijk te maken. We zochten naar een balans waarin de identiteit van beide crews terugkomt. Een line-up die de bezoekers zou verrassen maar ook waarin goede progressie zit gedurende de nacht.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogodanseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
Heel wat rook en felle strobes.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
Niet echt gekkigheid, maar ik kijk vooral uit naar het moment waarop de bezoekers en dj's ons vertellen wat ze vonden van de avond en waarop we als team kunnen zeggen dat we iets moois hebben neergezet.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Na het event zullen we terugblikken op een kort maar krachtig feestseizoen en zullen we plannen maken voor na de zomerstop. Naast wat mooie samenwerkingen zal dat ook de lancering van onze Webzine worden, waar we achtergrond willen bieden aan onze podcasts en interviews publiceren met artiesten en kunstenaars die de schijnwerpers verdienen.
We zijn pas afgelopen oktober begonnen, maar nu al trots op onze community en dragen de mensen die genieten van wat wij doen een warm hart toe. We zijn nog lang niet van plan op te houden!

Tenslotte, verder nog iets te melden over dit evenement?
Kom langs en mis dit niet! Volg onze pagina om op de hoogte te blijven.

Website/tickets: https://goo.gl/z9hahB

Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/792260344264891/

Imgs: Panama & Zenevloed archive

Advertentie
Party Tips