Features + Evenementen
UPCOMING! Henk: We Will meet in the future tense

UPCOMING! Henk: We Will meet in the future tense

09 april 2014

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal Henk: 'We Will meet in the future tense' dat plaatsvindt in een scheepsbouwloods aan de NDSM werf te Amsterdam.

Wat: Henk: We will meet in the future tense
Waar: NDSM werf, Amsterdam (in een scheepsbouwloods)
Wanneer: Zaterdag 12 april
Line-up:
• Avatism (live) DE / Vakant
• Bleak (live) SE / Delsin
• Bob Moses (live) USA / Scissors & Thread
• Half Hawaii (live) DE / Perlon
• Ion Ludwig (live) NL / UGold
• John Heckle (live) UK / Creme Organization
• Kettenkarussell (live) DE / Giegling
• Mr G (live) UK / Rekids, Phoenix G, Bass Culture
• Makam (live) NL / Dekmantel
• Will & Ink (live) NL / Delsin
• Zenker Brothers (live) DE / Ilian Tape

Wie zitten hier achter?
Henk is al jaren een berucht initiatief in de techno/ house underground scene van Amsterdam en voornamelijk bekend van het zomerfestival Henk op de Helling. Zaterdag 12 april gaat Henk terug de monumentale Scheepsbouwloods in op de NDSM-werf in Amsterdam. Henk: We will meet in the future tense is een 15 uur durend kunst- en muziekfestival waarbij je in een abstract systeem wordt gezogen dat gaat over tijd en ruimte. Verlies jezelf tijdens de live-sets van onder andere Mr G, Bob Moses en Makam.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal hier?
Henk-collectief is een kunstenaarscollectief opgericht met het verlangen een vrije en vernieuwende ruimte te creëren waar multidisciplinaire activiteiten plaats kunnen vinden.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
Een hoogtepunt uit de korte geschiedenis van Henk is toch wel de 24 uur van Henk vier jaar geleden. Terwijl tijdens het ADE de stad bulkte van de internationale headliners presenteerde Henk 24 Nederlandse live-acts in de legendarische ITW loods op de NDSM-werf. Van begin tot eind één brok energie. Een marathonsessie die we nooit meer vergeten.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Vorig jaar transformeerde het kunstenaarscollectief de loods tot een fabriek (Henk in de Fabriek). Dit jaar wordt alles uit de kast getrokken om dit te gaan overtreffen. Momenteel zitten we in de opbouwweek op locatie en het ziet er naar uit dat dit gaat lukken! Door de dag en nacht heen verandert de ruimte onomkeerbaar zoals de tijd verstrijkt. We kunnen nooit meer terug.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
De locatie is bijzonder. De monumentale Scheepsbouwloods op de NDSM-werf. Geklonken staal, rauwe betonnen objecten en ondefinieerbare restanten van machines. Het artwork van dit project heeft jullie geïntroduceerd met de transformatie van de ruimte. We will meet in the past/ present and future tense."

Wat is dit trouwens voor line-up? Leg eens uit hoe deze namen tot stand zijn gekomen…
Sinds de oprichting van Henk programmeren we alleen maar live-acts, zo ook nu weer. We proberen altijd een vernieuwende en actuele muzikale lijn uit te zetten. We willen de bezoekers verassen, nieuwe dingen laten ontdekken.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
Een onderdeel van het project is de samenwerking tussen de Deense beeldend kunstenaar Vibe Overgaard, dans-choreografen Peter Leung en Bastiaan Stoop van Het Nationale Ballet en gerenommeerde muzikant Makam (Guy Blanken). De laatste is momenteel één van de grootste Nederlandse namen van de elektronische dancescene van Nederland. Dit wordt bevestigd door zijn eigen clubavond in Hollands meest gewaardeerde club, Trouw, en zijn succesvolle releases op Dekmantel en het Duitse label Sushitech.

Vibe Overgaard is op basis van haar afstudeerwerk ‘Spirit Of Veil (2013)’ van de autonome afdeling van de Gerrit Rietveld Academie uitgenodigd voor dit project. In haar werk zoekt ze de grenzen op tussen wat ‘staged’ is en de positie van de aanschouwer. Ze gebruikt archetypen van de westerse cultuur om te verwijzen naar fictieve universums. Door middel van installaties deconstrueert ze hun traditionele vorm. Samen ontwikkelen zij speciaal voor dit project een dansvoorstelling waar beeldende kunst, videokunst, klassiek ballet en hedendaagse elektronische muziek samensmelten tot één. Dit wordt in verschillende episodes gedurende de dag aan de bezoekers getoond. De dansperformances worden uitgevoerd door negen dansers van Het Nationale Ballet. De samenwerking is spannend en experimenteel.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
Dit project gaat om het moment, alles moet deze dag op zijn plek vallen en de elementen moeten een synergie veroorzaken. Dit is waar we met ons hele productieteam, kunstenaars, muzikanten al maanden naar toe leven.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Zijn we niet mee bezig, alle focus ligt op zaterdag. Nee grapje, 14 juni zijn we terug met een nieuw concept, DEPOT. Check www.depot-ndsm.nl

Tenslotte, verder nog iets te melden?
Mis zaterdag niet, we gaan echt jouw wereld ondersteboven rocken!

Website/tickets: www.henkcollectief.nl
Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/460904634020149/?fref=ts
Prijs: 34 euro

Advertentie
Party Tips