Features + Evenementen
UPCOMING! Het Reservaat

UPCOMING! Het Reservaat

07 september 2017

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Het Reservaat.

Wat: Het Reservaat
Waar: Patronaat Haarlem
Wanneer: 15 september 2017
Line-up: Monkey Safari, Ramos, Wesley Yoshua

Wie zit er achter de organisatie van Het Reservaat?
Ramon de Munck en Mathijs Weijers zijn de geestelijk vaders van Het Reservaat en werken nauw samen met de nachtprogrammeurs van Patronaat Haarlem. Ramon heeft ruim 12 jaar ervaring met het organiseren van allerlei soorten events van de legendarische Haarlemse tunnelraves tot aan bRave, Nachtschade en Edit festival. Mathijs is door zijn liefde voor het genre betrokken geraakt en heeft zijn ervaring in het ontwikkelen en organiseren opgedaan met het fameuze en ondergrondse Graaf Draaicula.

Elk concept heeft zijn eigen drijfveren, wat zijn de drijfveren van dit concept?
We zijn geïnspireerd geraakt door festivals waar het publiek en de creativiteit centraal staat. Goede voorbeelden hiervan zijn: Fusion Festival, Wildeburg en Shoeless. We willen een plek creëren die buiten het dagelijks leven staat, een omgeving waar je je kunt onttrekken uit de realiteit. Dit komt sterk naar voren in dit concept maar is ook altijd de basis geweest van andere concepten die we hebben georganiseerd en nog zullen organiseren. Het begon met ondergrondse raves die publiekelijk toegankelijk zijn, denk aan: bossen, parken, tunnels, warenhuizen en fabriekspanden. Het element van ontdekken en ervaren, los van het programmeren van goede techno, is wat ons drijft om originele concepten te ontwikkelen zoals Het Reservaat.

De bezoekers van Het Reservaat (ofwel, Reservisten) komen voor meer dan alleen de elektronische muziek. We besteden veel aandacht aan de aankleding en het verhaal. Het moet een totaalconcept zijn met internationale artiesten, intieme sfeer, creatieve uitstraling en mensen met een open mind, dat maakt deze avonden zo bijzonder.

Kun je nu al hoogtepunten noemen van de vorige edities?
De eerste editie was in februari 2017, toen hebben we direct al houselegende Dimitri weten te strikken. Dit was de perfecte aftrap met een mooi gemêleerd publiek: oude muziekliefhebbers uit de scene en jonge enthousiastelingen. De edities daarop mikten we op nog grotere internationale artiesten als Martin Buttrich, Blond:ish en nu Monkey Safari. De line-up wordt altijd ondersteund door opkomende lokale artiesten.

Terug naar het heden, wat kunnen we de komende editie verwachten?
Voor de komende editie zijn we druk bezig om nieuwe decoraties te maken in ‘safari’, in stijl van Monkey Safari ;). We houden van diepe en melodieuze techno. De sound van Monkey Safari past daarom goed bij dit concept, dus we zijn erg blij dat ze komen op 15 september.

Kun je ons iets meer vertellen over de locatie, artwork en partners?
Patronaat Haarlem is gevestigd in onze woonplaats Haarlem en beschikt over een mooi geluidsysteem, lichtplan en publiek. Het is de grootste club in de stad en goed bekend in Nederland.

Het artwork wordt verzorgd door Jonat Deelstra, hij is onlangs afgestudeerd aan de Kunstacademie. Ramon is gefascineerd door zijn stijl. Hij heeft zelfs een van zijn eerste schilderijen gekocht. Elke editie proberen we een nieuw stuk kunst te maken dat bij het concept en onze stijl past. Dieren, natuur, fossielen, botanische tuinen, organismen met een absurdistische en psychedelische invalshoek zijn terugkerende thema’s.

Wat kun je vertellen over de line-up? Kun je ons vertellen hoe je tot deze programmering gekomen bent?
We programmeren artiesten die een diepe melodieuze sound hebben zonder duister te zijn. We boeken vooral internationale headliners die passen. We hebben een lange lijst met artiesten die we in de toekomst willen boeken, het zou bijzonder mooi zijn om deze naar Haarlem te halen. Uiteraard weten alleen wij wie er op deze lijst staat ;).

Kunnen we nog andere gekke of buitengewone zaken verwachten?
Verwacht een organische omgeving binnen een club. Je zult het gevoel krijgen dat je je op verboden terrein bevindt of in onontdekt gebied. Als je eenmaal binnenkomt wil je nooit meer weg!

Waar kijken jullie het meest naar uit? Wat zijn de toekomstplannen?
We hebben enorme zin om het verhaal van dit concept verder te brengen en artiesten te boeken waar we van houden. Daarnaast willen we stages hosten op mooie festivals in Nederland.

Tenslotte, verder nog iets te melden over dit evenement?
Wij niet, maar Monkey Safari wel: "Can't wait to be back in Haarlem! Only heard great things about Het Reservaat. Watch out to hear some new tracks from our upcoming album Odyssey! See you all there!!"

 

Website/tickets: https://www.facebook.com/HetReservaat/
Facebook event page: https://www.facebook.com/events/1213270372110933

Monkey Safari: https://www.facebook.com/monkeysafari/
Ramos (resident) https://www.facebook.com/Ramos.artistpage/

Imgs: Het Reservaat & Monkey Safari

Advertentie
Party Tips