Features + Evenementen
UPCOMING! Intergalactic FM Classix & VIB presents: Obscurity

UPCOMING! Intergalactic FM Classix & VIB presents: Obscurity

18 mei 2015

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Intergalactic FM Classix & VIB presents: Obscurity.

Wat: Intergalactic FM Classix & VIB presents: Obscurity
Waar: PIP Den Haag
Wanneer: 30 mei
Line-up: Italoconnection (Fred Ventura & Paolo Gozzetti), Rago & Farina, Interrference, Intergalactic Gary

Wie zitten hier achter?

Moliendo Caffè vertegenwoordigd door Eddy Kreischer, VIB (Van Italiaanse Bodem) vertegenwoordigd door Robert Koetsier en Intergalactic FM vertegenwoordigd door Ference van der Sluis.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?

Er is geen verhaal. Alleen de realiteit. De realiteit van vriendschap. Een vriendschap die zich kenmerkt in het delen van passies. Waar één passie de boventoon voert. Het behoud van Italiaanse cultuur en in het bijzonder het synthetisch muzikale erfgoed uit de jaren ’80 van de vorige eeuw.

Om de 30e verjaardag van zijn hit The Years te vieren, heeft goede vriend Fred Ventura afgelopen november een dubbel 12” uitgebracht met remixes door gerenommeerde internationale DJ’s. Dit feit en het gereed komen van de liveset van Italoconnection vonden wij een goede extra motivatie om deze vriendschap te vieren.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?

Italiaanse temperaturen. Wij beginnen waar Sabrina eindigde. Dus maak je borst(en) maar nat.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?

Pure obscure synthetische Classix zoals je ze alleen op Intergalactic FM voorbij hoort komen.

Centraal tijdens deze avond staan de live optredens van Italoconnection (bestaande uit de peetvader van de Italiaanse elektronische muziek Fred Ventura en zijn muzikale partner Paolo Gozzetti die naam maakte met zijn project Sigma Tibet) en de culthelden Franco Rago en Gigi Farina (verantwoordelijk voor projecten als Decadance, ‘Lectric Workers en Atelier Folie). Franco en Gigi maken voor het eerst hun opwachting op Nederlandse bodem. Deze live-acts worden ondersteund door DJ-sets van Interrference en Intergalactic Gary die vakkundig het dak van de PIP er af zullen blazen.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?

Onze realiteit hebben we een aantal locaties voorgelegd en Steven van Lummel van PIP was instant enthousiast. Steven dacht direct mee op creatieve vlak in plaats van te praten over hoeveel mensen wij verwachten of wat het allemaal kost. Dan heb je het begrepen. Dan heb je ons begrepen. Dan begrijp je dat er geen concept of verhaal is, maar een gedeelde realiteit. En soms is die gedeelde realiteit gevuld met gekkigheid. Dit feest is daar een mooi voorbeeld van.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.

Ferenc van der Sluis (Interrference, I-F) hoorde van het voornemen om Italoconnection en Rago & Farina naar Nederland te halen. Hij twijfelde geen moment en bood direct aan om samen te werken. Interrference en Intergalactic Gary maken de Italoconnection tussen Milaan en Den Haag compleet.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?

Heb je de line-up al bekeken? Hoeveel gekkigheid kan een mens verdragen?

Oorspronkelijk zouden we gondels uit Venetië over laten komen en een op hol geslagen bellenblaasmachine voor het betere schuimwerk huren. Daar hebben we toch van afgezien. Het schuim zou de perfecte italiaanse hapjes en de bijbehorende koffiecocktails verpesten.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?

[INSERT ROBOVOICE] Uit gelekte AIVD-documenten is gebleken dat het optreden van Rago & Farina door Interrference ondersteund gaat worden.
[/INSERT ROBOVOICE]

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Na het evenement? Afbakken op het strand van Scheveningen natuurlijk.

Dit feest staat op zichzelf. The Years is maar één keer dertig geworden. Het feest had zelfs geen naam. Echter, heeft artworkman Misja Rense bij het opmaken van de flyer de naam Obscurity bedacht.

Of we in de toekomst vaker evenementen gaan organiseren? We zijn altijd bezig met het evenement organiseren dat als het leven bekend staat. En het zou heel goed kunnen dat er weer een feest gevuld met gekkigheid uit komt rollen…

Tenslotte, verder nog iets te melden?

Een bom?
Den Haag is de bom!
Den Haag is een internationale stad waar al eerder geslaagde muziek festivals als Berlin Ruft An en Paris Appelle hebben plaatsgevonden. Een Italiaanse variant luisterend naar de naam Italia chiama hoeft dus niet ver weg te zijn.

Belangrijke info:

- Website/tickets: Website PIP

- Facebook event pagina: Facebookevent

Advertentie
Party Tips