Features + Evenementen
UPCOMING! KLIKK

UPCOMING! KLIKK

22 april 2014

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: KLIKK

Wat: KLIKK Koningsdag & Koningsnacht feesten
Waar: Annies, Leiden en Club Hifi, Leiden
Wanneer: Vrijdag 25 en zaterdag 26 april
Line-up: Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Prunk, Illesnoise, Cleavage, KERK!, Camiel Daamen, In Harmony (Erik Lourenssen & Lenny Harmony), Ocke Weeda, Bjonson & Klap, Sander May & Tom Noah, Koen Lebens, Mess & Vork

Wie zitten hier achter?
KLIKK wordt georganiseerd door Sander van der Meet (Sander May) en Tom Noah.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal hier?
KLIKK is ontstaan uit een fusie van verschillende feesten die tussen 2004 en 2008 plaatsvonden in Club Hifi en soms in Annies. We organiseerden in deze tijd het technofeest Complexed. Tijdens de Koninginnedagviering van 2008 kregen we de kans om een buitenfestival op te zetten bij Annies. Hiervoor werd de naam KLIKK in het leven geroepen. In datzelfde jaar kregen we de mogelijkheid om voor het eerst naar het LVC te gaan. We doopten ons eerste feest in het LVC tot ‘This is Complexed’. De jaren daarna bleef de naam This is Complexed hangen voor het LVC en KLIKK voor de buitenfestivals bij Annies. Vanaf januari 2011 namen we het besluit al onze evenementen onder de naam KLIKK te gaan doen.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
Eigenlijk teveel om op te noemen. We bestaan ook al zo lang! De allereerste keer dat we het festival bij Annies deden in 2008 was wel écht een hoogtepunt. Ook zijn er warme herinneringen aan de allereerste keer LVC, onze hosting bij VOLTT in Paradiso en de Serious Request marathon avond in 2011 en de LVC Eindrave afgelopen augustus.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Heel veel. We doen in totaal vier evenementen. Twee bij Annies en twee in Club Hifi. De twee avonden bij Annies zijn in de openlucht en uiteraard gratis toegankelijk. Hier hebben we namen als Benny Rodrigues, Prunk, KERK! en Camiel Daamen. Wanneer dan de nacht valt, verschuiven we van Annies naar Club Hifi waar we doorgaan tot in de ochtend met namen als De Sluwe Vos, Illesnoise en Cleavage. Kaartjes hiervoor zijn nog te koop via onze Facebook pagina.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
Het terras voor de Annies is één van de meest herkenbare en karakteristieke plekken van Leiden. Het is nog steeds ongelofelijk dat we daar twee keer per jaar mogen staan met een buitenstage. Club Hifi is waar we ooit zijn begonnen. We dragen de club daarom ook een warm hart toe en gaan iedere keer weer tot het uiterste om er een grote gezellige boel van te maken.

Wat is dit trouwens voor line-up? Leg eens uit hoe deze namen tot stand zijn gekomen…
Het is een zorgvuldige afweging van kwalitatieve disco- en deephouse. Bij Annies houden we het normaliter toegankelijk. Het is een gratis evenement waarbij jong en oud vaak even een kijkje of een dansje komt doen. Binnen onze muzikale kaders kijken we dan naar artiesten die de meeste potentie hebben om die sfeer zo goed mogelijk neer te zetten. Dat doen we dit jaar met Benny Rodrigues. Eigenlijk ongelofelijk, maar we kwamen er laatst achter dat hij één van de weinige techno/house dj’s uit Nederland is die we nog nooit op KLIKK hebben gehad. Daarom zijn we erg blij dat hij er nu bij is. Ook Prunk mag op Koningsdag laten zien waarom hij een belangrijke speler is geworden in de deephouse. In Club Hifi trekken we de sound iets breder en volgen er uitstapjes naar disco, Chicago house en techno met De Sluwe Vos, In Harmony en Ocke Weeda. Ook Cleavage en Illesnoise gaan hier iets meer de diepte in.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
Er kan altijd wat gebeuren! We houden van goede muziek en gezelligheid. Dat is ons ding! De afgelopen jaren waren wij ook verantwoordelijk voor de Closing feestjes in LVC waarbij we met Leidse dj’s de hele boel op stelten zette. KLIKK is professioneler, maar we pakken die sfeer wel mee. We krijgen ook vaak te horen van bezoekers dat ze het zo gezellig bij ons vinden. Dat zien we als een groot compliment.

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
Benny Rodrigues bij Annies. Hij is één van de beste Nederlandse dj’s en weet haarfijn welke plaat hij moet opzetten om het publiek los te krijgen. We verwachten heel veel van hem. In Club Hifi kunnen we niet wachten op de set van De Sluwe Vos. Hij staat bekend als een sloper en zijn onvoorspelbaarheid. Hiphop, happy hardcore, hij doet het gewoon en het kan nog ook.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Daar wordt hard aan gewerkt en horen jullie snel genoeg.

Website/tickets

Facebook event pagina's:
Annies
Hifi

Prijs: Annies is gratis
Club Hifi: 10,- per avond of 17,- Passe-partout.

img James van der Ende

 

Advertentie
Party Tips