Features + Evenementen
UPCOMING! Milkshake Festival

UPCOMING! Milkshake Festival

23 juni 2015

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Milkshake Festival.

Wat: Milkshake Festival
Waar: Westerpark Amsterdam
Wanneer: 19 juli 2015
Line-up: zie de flyer onder aan het artikel

Wie zitten hier achter?
Marieke Samallo en Maz Mazzo.

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?
Het viel mij op dat ik nooit tegelijk met al mijn vrienden een evenement kon bezoeken. Of ik ging naar een gayparty met mijn gay friends, of met mijn vriend naar een muziekfestival, en weer met mijn vriendinnen naar iets ander. Ik vond dat het tijd was voor een dancefestival waar iedereen welkom is ongeacht het geslacht, identiteit of seksuele voorkeur. We leven in een tijd waarin muziekkeuze absoluut niet bepalend is voor wie je bent of van welk type mens je houdt.

Zijn er al hoogtepunten te noemen?
Het hele festival van begin tot einde is 1 groot hoogtepunt. Het maakt niet uit bij welke stage je staat op welk tijdstip, je kan ervan uitgaan dat je nergens iets zult missen.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Deze editie hebben we wederom het terrein helemaal veranderd. Alles staat op een andere plaats. Er zijn nieuwe stages, meerdere secret areas en hele bijzondere live acts zoals Christeene, Aquaaerobika, Big Freedia, Cakes Da Killa en Willie Wartaal.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
De locatie is best uniek. Het Westerpark is een park dat tegen hartje centrum Amsterdam aan ligt. Wij zijn ook best trots dat we een stadsfestival zijn. Het artwork is voor ons heel belangrijk, we willen de schoonheid van de mens laten zien, dik of dun of welke huidskleur dan ook, iedereen is mooi! Onze stagehosts zijn allemaal toonaangevende clubs of feesten, georganiseerd door de generaties heen, die heel belangrijk zijn voor de LGBT-community.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.
De line-up ondersteunt vooral de sfeer van het festival. We houden absoluut rekening met de kwaliteit die bij onze doelgroep hoort, maar programmeren ook nieuw talent. Wat Milkshake uniek maakt is dat we artiesten hebben die niet persé heel beroemd en/of commercieel zijn maar wel heel erg worden gewaardeerd door onze bezoekers, zoals een Lady Miss Kier (van Deeelite). Zij komt een te gekke dj-set draaien. Maz van Paradiso die de programmering doet heeft een bizar grote muziekkennis en Milkshake is ook een plek waar zij haar kwaliteiten in kwijt kan, Hier kunnen we artiesten boeken die je niet snel ergens anders zult zien zoals Duo Raw, Polly Fey, Andrey Bartenev, Cookachoo en Discosmack om maar een paar te noemen. Ook heeft elke stage zijn eigen muziekstijl met bijbehorende artiesten.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
Vorig jaar hadden 780 performers en dansers op het terrein en podia, stel je de kleedkamers eens voor…

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
Naar het poppenhuisdecor van het Supertoys-podium. Ik ben dan hoogzwanger en ga tussen de performers op een bankstel zitten en taart eten.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Na het evenement hebben we natuurlijk de Milkshake after en staan we op ons eigen Mini Madness Milkshake Island op Mysteryland met het Supertoys- en Vieze Poezendek-podium. Volgend jaar? Daar ga ik nog niks over verklappen.

Belangrijke info:

Website/tickets: www.milkshakefestival.nl/tickets

Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/420529154776764/