Features + Evenementen
UPCOMING! MyHouse @ Stadsgehoorzaal in Leiden op 22-02-2014

UPCOMING! MyHouse @ Stadsgehoorzaal in Leiden op 22-02-2014

17 februari 2014

Wat: MyHouse
Waar: Stadsgehoorzaal Leiden
Wanneer: Zaterdag 22 februari 2014
Line-up: Omar S (FXHE, Detroit), Kyle Hall (Wild Oats, Detroit), Makam (Sushitech/ Dekmantel, Amsterdam), D.N.G (HOOP, Den Haag), MyHouse Residents (Leiden), Tenzers (Leiden)

Wie zitten hier achter?
"Wij zijn MyHouse. Een initiatief van Berend Kirch, Daan Rijnders, Erik Lourenssen, Jeroen Kok & Niels Jägers."

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal hier?
"In Leiden misten we feesten met diversiteit en goede elektronische muziek. Eigenlijk vonden we vonden het Leidse uitgaansleven niet zo heel spannend. Vaak, letterlijk en figuurlijk, hetzelfde liedje. Voor goede feesten gingen we daarom vooral naar Amsterdam en we zagen om ons heen dat veel andere Leidenaren hetzelfde deden. Toen dachten we: “Laten we het dan maar gewoon zelf gaan doen.” Zo zijn we met z’n vijven begonnen. Eerst met feestjes in kelders en leegstaande winkels, maar dat groeide al snel tot vaste avonden in het LVC."

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?
"We bestaan nu ruim 2,5 jaar en hebben in die tijd veel clubavonden georganiseerd. Zo waren o.a. Rahaan, Mark du Mosch, Aroy Dee, FunkinEvin en Juju & Jordash bij ons te gast in het LVC Leiden. Die avonden vonden ongeveer tweemaandelijks plaats en verkochten steevast uit. Het LVC is inmiddels gesloten, dus we beschouwen dat hele hoofdstuk eigenlijk als één groot hoogtepunt. Verder organiseerden we afgelopen oktober een tweedaags mini-festival met o.a Benny Rodriquez en Dekmantel Soundsystem. Met zo’n 1500 bezoekers, allerlei exposities en veel goede muziek was dat eigenlijk ook wel een aardig hoogtepunt en bovendien een groot succes!"

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
"In ieder geval niets wat vergelijkbaar is met wat we hiervoor hebben gedaan! De Stadsgehoorzaal is een oud concertgebouw uit 1891. Nu vinden daar eigenlijk vooral optredens met klassieke muziek en congressen plaats, maar voor 22 februari veranderen wij het in een echte club. Met zo’n locatie in combinatie met serieus geluid, licht en goede muziek belooft het een bijzonder goede avond te worden!"

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
"Zoals gezegd is het een prachtig, klassiek gebouw. In eerste instantie is het pand daarmee niet direct geschikt voor een feest, er moet daarom wel een en ander gebeuren. Daar zijn we nu erg druk mee, maar gelukkig werken we met jongens die daar aardig wat verstand van hebben. Zij weten wat er moet gebeuren, dus dat scheelt."

Wat is dit trouwens voor line-up? Leg eens uit hoe deze namen tot stand zijn gekomen…
"Niet eerder was er in Leiden een feest met zo’n line-up. We zijn enorm trots dat we Omar S en Kyle Hall te gast hebben. Allebei zijn dat artiesten wiens muziek we echt grijs hebben gedraaid. Wat Omar S de afgelopen 10 jaar op zijn eigen FXHE aan kwaliteit heeft uitgebracht is ongeëvenaard. Zoals hij het doet, doet eigenlijk niemand hem het na. Hetzelfde geldt in zekere zin voor Kyle Hall. Begin twintig en nu al zo veel indrukwekkende muziek op zijn naam. Net als bij Omar S ademt zijn muziek echt Detroit. Daar gaat onze voorkeur oorspronkelijk ook wel naar uit: Amerikaanse disco, house en techno uit Chicago, Detroit en New York. Toch kijken we niet alleen daarnaar. Ook in Nederland gebeuren goede dingen. Zo zijn we erg blij dat ook Makam en D.N.G. hun opwachting maken. Waar Makam zich de afgelopen jaren toch wel heeft ontpopt tot een van de meest toonaangevende Nederlandse DJ/producers, timmert ook D.N.G. goed aan de weg. Ze zijn de 22ste te gast in onze tweede zaal, die wordt gehost door onze vrienden van Buitengewoon, een ambitieuze, jonge Leidse organisatie!"

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
"Het gaat ons in de eerste plaats altijd om de muziek en het geluid, daarna komt de rest pas. Dat betekent echter niet dat we niet gaan uitpakken. Want niet alleen past dat bij de locatie, we zijn het ergens ook wel verplicht. Er kan en gebeurt de laatste tijd zo weinig in Leiden, dat als de mogelijkheid zich voordoet je ook de verantwoordelijkheid hebt om het echt heel bijzonder te maken. Dat is dan ook precies wat we doen. Maar hoe we dat gaan doen, dat blijft nog even een verrassing!"

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
"We kijken er zelf enorm naar uit om in Leiden een eindelijk weer een clubavond met een volwassen geluid neer te zetten. Daar is gewoon heel veel behoefte aan. Niet alleen hoor je het om je heen, je ziet het ook aan het het aantal Leidenaren dat in het weekend naar andere steden trekt om daar uit te gaan. Dat is eigenlijk idioot. We doen er daarom alles aan om dat om te draaien. Aan de kaartverkoop te zien lijkt dat te werken. Want mensen komen van ver buiten de stadsgrenzen en zelfs uit het buitenland speciaal voor MyHouse naar Leiden. Dat is te gek. Als de mensen er eenmaal zijn en de muziek goed is, dan doet de dansvloer de rest."

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
"In Leiden zijn er altijd meer plannen dan mogelijkheden. Er kan weinig, terwijl er toch genoeg animo is. Zeker na de sluiting van het LVC is het stil in de stad. Dat is jammer, maar dwingt je ook om creatief te zijn. We zijn druk bezig om de lijn die we hebben ingezet door te trekken. Dat betekent in de toekomst nog meer van zulke speciale avonden. We kijken altijd vooruit, maar houden ons nu bezig met het heden. Eerst zaterdag 22 februari een prachtige avond in de Stadsgehoorzaal!"

Tenslotte, verder nog iets te melden?
"Alles is wel gezegd. Tot zaterdag 22 februari!"

Er worden 2 tickets weggegeven op Dance.nl voor MyHouse, stuur een mail naar win@dance.nl met waarom MyHouse ook JouHouse is.
De winnaar krijgt van ons een mail op uiterlijk vrijdagmiddag voor het evenement. 

Facebook event paginahttp://on.fb.me/1fuSi5A
Tickets: 20 euro op http://bit.ly/1jMZr8B
Prijs deur: 25 euro

Advertentie
Party Tips