Features + Evenementen
UPCOMING! Ravage

UPCOMING! Ravage

16 februari 2015

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Ravage.

Wat: Ravage x M_REC LTD x the29nov films

Waar: ITW loods (NDSM-terrein), Amsterdam

Wanneer: 20 februari 2015

Line-up:

- Samuli Kemppi (live)

- Max_M

- Zadig (live)

- Tadeo

- Aura One

Wie zitten hier achter?

Achter het concept Ravage zitten Matthijs Botter (22) en Stefan van der Veen (22).

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?

Wij zaten te sparren over mogelijke line-ups voor het aankomende event, en wilden na onze afwezigheid sinds september een speciaal evenement opzetten. Zo hebben wij contact opgenomen met Max_M, de eigenaar van het Italiaanse label M_REC, en hem gepolst over een samenwerking met de Duitse visuals organisatie the29nov films. Met Max hadden wij gelijk een klik, en binnen no time hadden wij de line up en de ideeën rond voor het aankomende event.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?

Sinds het bestaan van Ravage in 2013 is het voor ons gevoel echt belachelijk snel gegaan. In onze korte bestaansgeschiedenis hebben wij verschillende aspecten binnen de techno kunnen laten zien. Acts als Blacknecks, Headless Horseman, Stanislav Tolkachev en Happa zijn zeker hoogtepunten voor ons geweest. Ook de wereldpremière van AX&P (Adam X & Perc) en de samenwerking met PoleGroup en Perc Trax op onze one year anniversary zijn memorabel te noemen. Eigenlijk is elke act die wij geprogrammeerd hebben en nog gaan programmeren al een persoonlijk hoogtepunt te noemen. Voor de rest van dit jaar zullen er nog genoeg hoogtepunten komen, waaronder een samenwerking met het in Parijs gevestigde Blocaus.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?

Deze editie zullen wij, zoals al eerder genoemd, samenwerken met twee toonaangevende namen in de technowereld. Allereerst M_REC LTD, een label uit Milaan dat garant staat voor geweldige producties. De andere partij is the29nov films, bekend van hun visual shows en hun custom made video’s voor bepaalde technotracks. Zij zullen gedurende de hele avond de visuals verzorgen op het evenement. Het evenement zal dus een complete audiovisuele ervaring worden.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?

De locatie, de ITW loods, is een kleine loods in de NDSM-scheepsbouwloods. Wij hebben deze locatie gekozen vanwege zijn rauwe karakteristiek en beperkte capaciteit (±500 man). Deze intieme setting is naar onze mening perfect voor deze speciale showcase.

Wat kunnen jullie vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.

Max_M, Tadeo en Samuli Kemppi zijn allemaal M_REC-artiesten die wij zeer waarderen. Zadig hebben wij vorig jaar ook geboekt, toen voor een DJ set. Hij is één van onze favoriete boekingen geweest tot nu toe, en daarnaast ook een goede vriend van de organisatie geworden. De sound van Zadig past perfect in het M_REC-plaatje, en met zijn nieuwe live set is het een mooie gelegenheid om hem toe te voegen aan de line-up. Last but not least staat ons resident dj-duo Aura One op de line-up.

Waar kijken jullie zelf het meest naar uit?

Stefan: Dat vind ik een lastige vraag, alle artiesten doen niet voor elkaar onder. Maar ik ben toch wel het meest benieuwd naar de live-sets van Samuli Kemppi en Zadig.

Matthijs: Ik kijk er vooral naar uit om voor het eerst een eigen cascoproductie te doen. Zo kunnen wij de juiste setting creëren voor deze speciale editie en onze bezoekers.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Na dit evenement staan er nog een aantal edities gepland voor 2015, waaronder een internationale samenwerking met Blocaus. Hier kunnen wij helaas nog niet veel over los laten, maar wij kijken er al erg naar uit! Ook gaan wij in maart een agency en platenlabel beginnen, waar natuurlijk ook veel tijd en plezier in gaat zitten. Wij starten met drie artiesten die zich bij Ravage aansluiten: Induction, Aura One en Saam. Deze drie acts hebben naar onze mening een flinke portie talent, en de perfecte sound die bij Ravage past. De eerste release van het label staat voor de zomer gepland, waar onder andere tracks van Saam en Induction op voorkomen.

Meer informatie over Ravage vind je hier en voor tickets kun je hier terecht.

Imgs: Djoa Lekatompessy

Advertentie
Party Tips