Features + Evenementen
UPCOMING! Strictly Techno

UPCOMING! Strictly Techno

08 november 2014

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Strictly Techno.

Wat: Strictly Techno

Waar: Factory 010 / Rotterdam

Wanneer: Vrijdag 14 november

Line-up: Luke Slater, Tommy Four Seven, Reeko, Bas Mooy, Patriarch Conflicts, WO3I, Flink, Stemcell Altering Frequency, James D

Wie zitten hier achter?

Strictly Techno (Flink en Bas Mooy)

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal achter dit evenement?

Strictly Techno is ooit opgericht door Perry (aka Flink) en Michel uit onvrede met het toenmalige aanbod in Rotterdam. Waar vooral de echte club house en natuurlijk de gabber in begin jaren ‘90 de boventoon voerde in Rotterdam was Perry op zoek naar een uitlaatklep voor zijn eigen passie, namelijk techno. De programmeurs speelde op safe en er werd besloten om zelf maar een plek te creëren voor deze muziekstroming, een soort tegenbeweging. Ze begonnen met wat illegale feestjes in vage pandjes en jaren later kregen ze bijval vanuit de clubs en zijn ze begonnen aan de lange reeks van meer dan honderd feestjes de laatste twintig jaar. Ondertussen is het de langstlopende techno concept in Rotterdam, waarbij er in de loop der jaren een waslijst aan locaties de revue gepasseerd is; De Vlerk, Waterfront, Nighttown, Bootleg, Watt, Perron en nu de eerste keer in de fameuze Factory 010, onze grootste locatie tot nu toe. Ik ben er rond 2000 bijgekomen denk ik en een aantal jaar later is Michel gestopt. Perry en ik doen het de laatste jaren samen.

Zijn er al hoogtepunten te noemen? Zo ja, welke? Zo niet, wat zijn de verwachtingen?

In twintig jaar tijd hebben we uiteraard vele pieken en dalen mogen meemaken, zijn we door schade en schande wijs geworden, hebben we super toffe dingen meegemaakt en locaties overleefd. Specifieke hoogtepunten zijn er genoeg: edities met Speedy J, Chris Liebing, Oscar Mulero, Tommy Four Seven, Ben Sims, Perc. Het is vooral erg tof om nog steeds te doen wat we leuk vinden, dikke parties voor enthousiast publiek te geven en artiesten die we hoog hebben zitten de kans te geven in Nederland op te treden. De inwijding van de Factory moet natuurlijk een hoogtepunt gaan worden, maar ook in 2015 hebben we al de nodige toffe dingen gepland, meer nieuws daarover snel!

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?

Deze editie staat jullie het vaste Strictly Techno recept te wachten: dikke locatie en line up, waarbij er altijd de combi is tussen internationaal en lokaal. Normaal ligt de focus vaak op één headliner aangezien we het liefst kleine intieme feestjes geven, maar voor deze editie trekken we alles uit de kast met 3 internationale headliners en een lokale aanvulling om je vingers bij af te likken.

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?

De locatie is natuurlijk super dik, monumentaal beton, industrieel. Wat wil je nog meer? Deze locatie ademt techno.

Wat kun je vertellen over de line-up? Leg eens uit hoe deze tot stand is gekomen.

Meest in het oog springend zijn natuurlijk de headliners Luke Slater, Tommy Four Seven en Reeko. Luke Slater stond al jaren op het verlanglijstje en we zijn trots dat hij erbij is. Tommy Four Seven is een beetje de ST publiekslieveling en stond al twee keer eerder bij ons, Reeko is een dj/producer die we erg hoog hebben zitten. Daarnaast onder andere lokaal geweld van de mannen van Patriarch Conflicts, die altijd garant staan voor een smerige pot beuken, aangevuld met talentvolle nieuwkomers en natuurlijk ook volgens het vaste recept, wijzelf.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?

We zijn wat dat betreft niet heel erg van dat soort poespas. De basis is de muziek, de locatie en het publiek. Rook, strobo, licht en een dikke bak geluid. We werken deze keer wel met een vj, maar paaldanseressen of jonglerende clowns zie je bij ons niet voorbijkomen. Het moet natuurlijk wel een beetje techno blijven ;)

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?

Het is natuurlijk altijd tof om alles op zijn plek te zien vallen tijdens zo'n nacht, vooral het prime time moment, waarbij alles lekker loopt, de mensen binnen zijn en je de dansvloer ziet kolken is natuurlijk altijd even een moment waar je gelukkig van wordt. We kijken natuurlijk vooral erg uit naar de sets van onze gasten. Luke Slater rockte Berghain vorig weekend nog helemaal ondersteboven en Tommy en Reeko staan sowieso natuurlijk ook garant voor een klapper van een set. Sowieso kennen alle artiesten het klappen van de zweep en weten ze waar het Rotterdamse publiek op zit te wachten.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?

In 2015 ligt de focus op het twintigjarig bestaan, waarbij we sowieso een aantal events zullen gaan neerzetten, waar we helaas nog niet heel veel over kunnen zeggen. Ons eerste event in 2015 wordt vlak na deze editie aangekondigd en dat is er eentje waar we zelf heel erg naar uit kijken!

Tenslotte, verder nog iets te melden?

We kijken er naar uit om al die mensen die ons de afgelopen twintig jaar gesupport hebben te verwelkomen in deze unieke nieuwe locatie voor ons. Support your locals!

Website/tickets: www.bit.ly/strictly-tickets

Facebook event pagina

Prijs: 17,50 vvk

Advertentie
Party Tips