Features + Evenementen
UPCOMING! Welcome To The Future

UPCOMING! Welcome To The Future

10 juli 2014

Zoveel feesten, zo weinig tijd. Daarom deze blik vooruit, waarin we een feest in de spotlight zetten, als prettige partytip in deze dagen van overvloed. Ditmaal: Welcome To The Future.

Wat: Welcome to the Future
Waar
: Recreatiegebied Het Twiske
Wanneer
: zaterdag 26 juli 2014
Line-up: zie flyer

 

 

Wie zitten hier achter?
ID&T, Gert van Veen

Elk evenement heeft zijn ontstaansgeschiedenis. Wat is het verhaal hier?
Niet iedereen zal het weten, maar in 1993 begon producer/schrijver/visionair Gert van Veen feesten te geven in de Paradiso onder de naam Welcome To The Future. Artiesten als Underworld, Orlando Voorn en Speedy J rockten de legendarische club op deze eerste edities en het hongerige Amsterdamse publiek maakte een paar van de meest enerverende housefeesten in de stad mee. Tot op de dag van vandaag lijken we er geen genoeg van te krijgen; vasthoudend aan die basisprincipes is Welcome To The Future organisch geëvolueerd van club event naar het hedendaagse festival. Elk jaar was een hoogtepunt op zichzelf.

Terug naar nu, wat staat ons deze editie te wachten?
Een vooruitstrevende muzikale visie, een intieme locatie, cool publiek en een energieke atmosfeer. En het groenste festival dat er is!

Is er nog iets moois te vertellen over de locatie, het artwork of eventuele partners?
De groene heuvels van Het Twiske vormen misschien wel de mooiste festivallocatie in de buurt van Amsterdam. Bossen, grasland, water, alles is aanwezig, en dit slechts acht kilometer ten noorden van de stad. Verborgen in deze groene oase ligt de festivallocatie van Welcome To The Future, met vier festivaltenten en drie outdoor podia, alle gemaakt van recyclebaar materiaal.

Wat is dit trouwens voor line-up? Leg eens uit hoe deze namen tot stand zijn gekomen…
Met een mainstage line-up bestaande uit een mix van vaste publiekslievelingen zal het de liefhebber niet snel aan iets ontbreken. Al is het maar voor de spectaculaire set van Loco Dice, de opvallende collaboratie Better Lost Than Stupid, bestaande uit Martin Buttrich, Matthias Tanzmann en Davide Squillace, of om te zien hoe veteraan Butch zijn ervaring komt delen. Kom ook vroeg om onze eigen Man With No Shadow te zien, evenals Minus-talent Joran van Pol en natuurlijk headliner op dit podium, het legendarische Groove Armada.

In de techno area krijg je namen als Chris Liebing, Luke Slater’s Planetary Assault Systems, ROD en Function voor je kiezen, terwijl Ricardo Villalobos dit jaar headliner is op het podium van Studio 80. Hier vind je ook Mathias Kaden en, voor de fans van diepe melodische techno, de live-set van Mathew Jonson.  

De Future Stage zal worden gedomineerd door house met ondermeer Scuba en George Fitzgerald, evenals Amsterdammers als Tom Trago en Cinnaman, terwijl het Circus artiesten als Kölsch, Agoria en Keinemusik brengt.

Nog andere gekkigheid te melden? Een doorgedraaide lichtjockey achter de knoppen, gogo-danseressen of lekkere hapjes tijdens het feest?
Support van creatief collectief Eclectic 11, laser shows op de mainstage.. En de rest is nog een groot geheim…

Over gekkigheid gesproken, waar kijk je zelf het meest naar uit?
De laatste minuten op de mainstage wanneer het hele WTTF-team na een druk jaar samen komt om een drankje te doen en te genieten van wat er is gecreëerd. Alle energie bouwt dan op naar een climax en het publiek gaat los. Dan realiseren we waarvoor we het steeds weer doen, om deze dag voor iedereen onvergetelijk te maken.

En wat gaat er na het evenement gebeuren? Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Terugkeren voor een nieuwe editie en de boel nóg beter maken.

Tenslotte, verder nog iets te melden?
Een groot dankwoord naar het WTTF-team en alle supporters!

Website/tickets

Facebook event pagina

Prijs: € 46,50

 

Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips