Features + Interviews
Welcome To The Future met Bram Fidder

Welcome To The Future met Bram Fidder

17 april 2014

We blikken verder vooruit op Welcome To The Future, ditmaal met Amsterdams techhouse talent Bram Fidder. Deze jongeling gaat razend hard de laatste jaren, met regelmatige gigs in Studio 80, verschillende festivals en zelfs een buitenlandse tour. Samen met hem werpen we een blik op heden, verleden én toekomst.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"De laatste tijd was het best wel gekkenhuis, ik heb een hele hoop mooie gigs mogen doen waaronder een aantal hele vette zoals op het 7-jarige bestaan van CLiCK en een vier uurs set op Thuishaven. Daarnaast ben ik verhuisd naar de Pijp, waar ik nu een ruim huis heb met een hele fijne studio erin, daar ben ik veel te vinden. De focus ligt de laatste tijd op dieper naar de kern van mijn muzikale gevoel gaan en veel in de studio werken. Verder ben ik met een aantal samenwerkingen bezig met andere artiesten. Ik vind het enorm belangrijk om altijd bezig te zijn, en jezelf continu uit te dagen om te groeien als artiest in de toekomst."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Er is een hele hoop gebeurd in de afgelopen drie jaar. Van binnen heb ik eigenlijk altijd er voor gestaan om heel dicht bij mijn eigen gevoel en mijn eigen keuzes te staan. Daarnaast ben ik iemand die altijd naar de toekomst kijkt, en daar van droomt. Echt grote verschillen zitten in mijn sound, ik ben op een muzikale reis die eigenlijk al begon toen ik klein was. Wat de eindbestemming is weet ik niet, maar wat ik wel heb geleerd is dat het mij en het publiek het meeste energie geeft als ik de muziek draai die op dat moment in mij opkomt; dat is vaak een stevige techhouse drive met volle baslijnen plus daarin uitstapjes naar platen met meer melodie, maar de basis is altijd een volle groove. Het grote verschil tussen het begin en nu, is denk ik dat ik er meer achter ben waar ik voor sta."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Dat was in India afgelopen januari, daar werd ik ontvangen door Ankytrixx en zijn crew; geweldige lieve mensen, waarin gastvrijheid voorop stond in elke zin van het woord. De eerste gig van de tour die ik deed was in Mumbai in de Blue Frog club, daar lieten ze me geeneens mijn eigen spullen aansluiten, en er stond zoveel personeel klaar. Heel bizar!"

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Het Welcome To The Future festivalgevoel staat voor mij met stip op nummer één in Nederland. WTTF is een festival met een enorm bijzonder gevoel, je merkt het al bij binnenkomst; iedereen kijkt uit naar deze dag. Het is simpelweg voor veel mensen het festival van het jaar. De line-up is al jaren heel erg sterk en er draaien alleen maar artiesten die naast fijne persoonlijkheden ook heel vernieuwend zijn. Daarnaast ziet het festival er altijd prachtig uit qua stage ontwerpen, en is het op één van de mooiste locaties van Nederland. Ook heeft WTTF altijd ruimte voor nieuwe talenten, dat vind ik geweldig om te zien."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Loco Dice is mijn favoriete artiest dit jaar op WTTF. Daarnaast kijk ik er erg naar uit om Matthias Kaden te zien draaien, hij is een groot favoriet van mij. Wat ik ook heel mooi aan WTTF vind is dat er ook daadwerkelijk naar de toekomst wordt gekeken, en dan doel ik op de muzikale invulling. Ik vind het heel mooi om te zien dat enorm getalenteerde artiesten als De Sluwe Vos en Joran van Pol op de line-up staan."

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Ik vind het niet fijn om te zien dat er enthousiaste mensen opgelicht worden met valse tickets. Het is lastig om te zien dat er mensen uitkijken naar een festival, daarvoor sparen, een heel plan maken welke dj ze op welk tijdstip willen gaan bekijken om vervolgens niet binnen gelaten te worden met een vals ticket."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst? En waarom?
"Ik houd mij eerlijk gezegd niet heel erg bezig met de toekomst als in films of boeken hierover kijken en lezen. In mijn ogen is het vooral belangrijk om in het leven in het nu te zijn; geniet van het moment en steek energie in alles waar jij het gevoel van hebt dat het de toekomst mooier maakt."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"Steve Rachmad - Astronotes. Voor mij staat deze plaat heel hoog in mijn favoriete tracks en staat het gevoel van deze plaat letterlijk voor de toekomst. De plaat kun je zien als een reis door de toekomst, met klanken die mij heel erg raken en mij gerust stellen. Van mij krijgt deze track honderd procent zeker het stempel onverwoestbaar. De originele release was al in 1996, dat zegt genoeg."

<iframe width="820" height="400" src="//www.youtube.com/embed/cIUS-FbcueI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Er staan een hele hoop festival boekingen gepland, daarnaast veel clubshows in Nederland, Ibiza deze zomer en we zijn bezig met een aantal grote tours, waaronder een tour in Colombia/Zuid-Amerika. Verder staan er een aantal releases gepland."

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips