Features + Interviews
Welcome To The Future met Dorine Dorado

Welcome To The Future met Dorine Dorado

12 juni 2014

Deze week een blik op heden, verleden en toekomst met Dorine Dorado, vaste waarde op (en lyrische fan van) Welcome To The Future en ook nu nog altijd going strong.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Ik heb een begin gemaakt met produceren en dat werd tijd ook. Er gaat een wereld voor me open."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Mixen ging me vrij direct makkelijk af. Binnen twee maanden stond ik wekelijks te draaien in het praatprogramma van Mick Boskamp op ID&T radio. Tussen de gesprekken door de vaagste platen opzetten, en aan het einde back 2 back mixen met Esther Duijn. Altijd superzenuwachtig want dat corrigeren tijdens het mixen vond ik maar niks nog. Dat is gelukkig wel veranderd.

Ik ben wel een tijdje zoekende geweest naar mijn sound, vreemd genoeg, want nu draai ik gewoon wat ik altijd al goed heb gevonden. Hooguit is dus duidelijker geworden wat ik echt goed vind. Doe ook niet zoveel miskopen meer."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Een keer op de Hemkade tijdens een classicsfeest haha. Ik stopte mijn koptelefoon in de ingang van de mixer. Verdween de hele ingang. Dat gebeurt ook niet altijd. Zelf helemaal door de tent heen moeten gaan op zoek naar iemand die even kon helpen. Uiteindelijk kwamen twee bouncer-achtige figuren een nieuwe mixer neerzetten waarbij ze en passant bijna een plaat naar de vernieling hielpen.

Ik heb wel vaker een warm welkom ervaren, maar een uitschietertje was een keer op WKND toen de boel wel heel erg los ging."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Ik BEN lyrisch over Welcome To The Future, wat wil je nog meer? Welcome To The Future is gewoon de beste!"

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Ricardo Villalobos, Planetary Assault Systems, Function, Serge en wel meer. Hopelijk gewoon omdat ze goed zijn, waarom anders?"

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Ik heb me er niet mee bezig gehouden."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst? En waarom?
"Ik zou het echt niet weten. Heb weleens wat leuks voorbij zien komen, maar ik kan me niet echt heugen dat die dingen ooit een correct plaatje van de toekomst hebben geschetst.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/68431853&amp;color=ff5500&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;show_artwork=true&amp;show_comments=true&amp;show_user=true&amp;show_reposts=false"></iframe>

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"Vind het eigenlijk altijd een beetje stom om een specifieke track te noemen, er is zoveel goeie muziek die wat mij betreft over 10 jaar nog staat als een huis. In ieder geval zie ik mezelf over 10 jaar de muziek die ik nu goed vind ook nog goed vinden en daar zit ook muziek tussen die intussen al 25 jaar oud is."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Ik volg gewoon mijn hart en ik zie wel, maar dat het leuk is wat ik ga doen staat vast."

Advertentie
Party Tips