Features + Interviews
Welcome To The Future met Florinsz Janvier

Welcome To The Future met Florinsz Janvier

26 juni 2014

Deze week een blik op heden, verleden en toekomst met Florinsz Janvier, mede eigenaar van SEKOIA en een naam om goed in de gaten te houden. Florinsz heeft het laatste jaar op veel evenementen gestaan en ondertussen is deze vriendelijke vrind ook nog bezig met zijn afstudeerscriptie.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Poeh, eigenlijk met de verkeerde dingen. Ik heb veel leuke gigs gehad de laatste tijd, een eigen stage op Soenda met ons muzikale platform SEKOIA, een nieuw promoteam waar al 45 fijne mensen werken en met de realisatie van nieuwe festivals en feestjes. Maar eigenlijk had ik me bezig moeten houden met mijn scriptie, aangezien ik aan het afstuderen ben. Alleen is een scriptie schrijven lastig wanneer je liever muziek maakt. Ik heb daarom nu een ‘muziek-maak-sabbatical’ tot dat onding af is."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/ draait?
"Nou, toen ik vijf jaar geleden in Canada woonde draaide ik voor het eerst ‘echt’, buiten de deur. Het was -30 buiten en ik stopte mijn midicontrollertje in mijn rugzakje om die avond de tweede zaal op zijn kop te zetten met, jawel, vieze EDM remixen van commerciële popplaatjes. Niet dat ik iets moeilijkers kon draaien, aangezien het publiek daar gewoon een andere smaak heeft, maar ik vond het toen zelf ook nog geen verschrikkelijke muziek. Langzaam veranderde mijn smaak (gelukkig) wel. Wat dat betreft heb je in Nederland als dj best een luxepositie, er is een vruchtbare underground scene en veel muzikale connaisseurs. Uit die persoonlijke omslag ontstond later ook het begin van SEKOIA, een platform waar we diepe elektronische muziek delen. Sindsdien verbaas ik me nog steeds over hoeveel geweldige muziek er eigenlijk te vinden is. En om dat te kunnen delen met mensen die op jou, als dj, vertrouwen om hun avond te maken.. tja, dat wordt nooit ‘gewoon’. Dan blijf ik me dat jochie met zijn midicontroller in zijn rugzakje voelen die voor het eerst gaat draaien."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Mijn verjaardag in Studio 80 komt wel in de buurt. Er waren veel vrienden, mijn vriendin had een geniale poster gemaakt, een vriend had diezelfde dag een doos cupcakes gewonnen (die hij mee had genomen) en de 80 had ook nog eens een cadeautje voor me. Het voelde als een grote familie, heel gezellig."

Omschrijf het Welcome to the Future Festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Het mooiste Welcome to the Future moment voor mij was vorig jaar. Mijn ouders die met hun vingers in hun oren bij mij op het podium stonden, mijn zusje die samen met haar vriend was gekomen, mijn broer die aan het werk was als fotograaf; het was een speciaal gevoel om iedereen op zo’n dag samen te zien. Ik had mijn ouders die dag dus maar zo’n vijftien minuten gezien, en ik dacht dat ze al weer weg waren, maar later vertelden ze dat ze na dat kwartiertje op het podium nog ruim twee uur over het festival terrein hebben gezworven. Vooral de mensen vonden ze prachtig, iedereen was zo lief en gaf ze knuffels, ze waren helemaal enthousiast. Ze komen dit jaar weer!"

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome to the Future, en waarom?
"Waarschijnlijk hang ik het grootste deel van de dag bij de Circus stage, het lijkt ieder jaar weer alsof het in die tent het meeste feest is, en dat zal dit jaar wel niet veel anders zijn met Agoria en Kölsch. Als ik mezelf even weg kan trekken sluip ik het liefste even naar Mathew Jonson bij de Studio 80 stage. Hij heeft een indrukwekkende, échte live opstelling en zijn producties zijn fantastisch."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst en waarom?
"Ik kan hier een heel betoog afsteken waarom ik Children of Men de allerbeste film over de toekomst vind, qua verhaal, qua techniek, qua muziek, qua setting en qua acteerwerk, maar dan ben ik zo nog twee pagina’s verder."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op WTTF?
"Voor mij moet dat toch wel een groot deel van het repertoire van John Tejada zijn. Zijn muziek is zó tijdloos. Hij heeft een bepaalde sound weten te creëren waardoor het altijd lijkt alsof zijn tracks in een andere dimensie of in de ruimte zijn opgenomen. Ik weet niet of het zijn akkoordprogressies zijn, z’n tot in perfectie uitgewerkte synthlijnen of gewoon het feit dat hij briljant is maar Tejada’s tracks zijn net zo geschikt voor thuis als voor de grootste festivalpodia. En dat al twintig jaar lang, en dat is een ongelofelijke prestatie."

<iframe width="850" height="425" src="//www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLffnR8v8uDwZ69nFpUf3gXGyudbMqKtE_" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Allereerst wil ik nu afstuderen. Daarna is het tijd vooral tijd voor heel veel nieuwe muziek. Eén mijlpaal is recentelijk wel bereikt, toen we een foto ontvingen in de SEKOIA inbox van een fan uit Italië die had besloten onze naam op z’n been te laten tatoeëren. Dan weet je toch wel dat je iets goed aan het doen bent, en wat dat betreft zijn we nog lang niet klaar."

 

Advertentie
Party Tips