Features + Interviews
Welcome To The Future met Jean Pierre Enfant

Welcome To The Future met Jean Pierre Enfant

22 mei 2014

In aanloop naar Welcome To The Future een klein onderhoud met Jean Pierre Enfant, veelzijdig Amsterdams talent momenteel bezig met nieuwe producties, een eigen avond in Trouw en, en passant, eventjes afstuderen.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Verschillende dingen, op muzikaal gebied; ik heb veel in de studio gezeten om te werken aan mijn tweede EP en mijn eerste EP komt deze zomer uit op A.R.T.less, waar ik heel blij mee ben. Ik ben erg druk geweest met mijn eigen avond in Trouw genaamd Psychedelic Romance die onlangs haar tweede editie beleefde. Met LET zijn we nu ook de volgende stappen aan het zetten en dat vergt veel tijd. Daarnaast ben ik in de laatste fase van mijn studie Politicologie, al met al zit ik dus niet bepaald stil op het moment."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Ik ben begonnen met draaien in het plaatselijke hockeycafe in Breda, Cafe Janssen (nu het thuishonk van Hardwell als ik me niet vergis). Ik had in die tijd al een voorliefde voor techno maar in Janssen moest ik toch bij de apres-ski knallers en top 40 hitjes houden haha. Op een zeker moment wilde ik dat niet meer en ben ik mijn focus gaan leggen op hetgeen waar mijn hart sinds mijn 15e al lag: Techno."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Toen ik als Sinterklaas verkleed op een basisschool aankwam."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Terwijl je je midden in de natuur van ‘t Twiske bevindt op ontdekkingstocht gaan naar goede vernieuwende muziek. Dat is voor mij het ultieme WTTF gevoel."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future, en waarom?
"Planetary Assault System. Het is vrij bijzonder te noemen dat iemand die al zo lang mee draait als Luke Slater, nog steeds on top of the game is en nog steeds vernieuwing brengt binnen de techno. Hij en bijvoorbeeld iemand als Jeff Mills zijn naar mijn mening de enigen die dat kunnen. Daarnaast kijk ik erg uit naar sowieso de rest van de techno stage, Scuba en Tom Demac."

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Ja, het eeuwige gebitch op hipsters danwel konijnendansers dat sinds kort wel een hoogtepunt bereikt lijkt te hebben. Ik snap totaal niet waar iedereen zich zo druk over maakt. Hou het lekker bij jezelf en ga feesten."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst? 
"Dark City. Het is een surrealistische film noir-achtige science fiction met schizofrene trekjes over ondergrondse wezens die de gedachten van mensen over proberen te nemen. Niet al te rooskleurig allemaal, maar dat hoeft de toekomst ook niet persé te zijn. Het past goed in mijn apocalyptsiche wereldbeeld."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future? 
"Rhythim is Rhythim – Ka-otic Harmony. Die plaat is al 20 jaar oud maar zo mooi en tijdloos dat deze het zeker nog wel tien jaar uithoudt. Het schijnt dat Carl Craig de improvisatie heeft gedaan op deze plaat en dat is goed te horen."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Ik wil volgend jaar een tijdje in een andere stad in het buitenland gaan wonen om me verder muzikaal te kunnen ontwikkelen. Amsterdam zal vooralsnog echt wel mijn thuisbasis blijven, maar een 'change of scenery' kan mooie dingen opleveren. Mijn allergrootste droom is om ooit een legendarisch album te produceren, dat tegelijkertijd vernieuwend en tijdloos is."

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips