Features + Interviews
Welcome To The Future met Joran van Pol

Welcome To The Future met Joran van Pol

24 april 2014

Hoe dichter we verwelkomd worden door de toekomst, hoe meer artiesten wij gaan presenteren. Vandaag de beurt aan Joran van Pol. Nadat hij in 2008 een dj-contest won en in de Studio 80 kon draaien is het snel gegaan. Inmiddels staat hij overal zijn mannetje en is meneer Van Pol (zoals je kunt verwachten) klaar voor de toekomst..

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Veel optredens, waarvan een flink aantal in het buitenland en daarbij landen als India bezocht. Ik heb ook heel veel in de studio gezeten en ik ben bezig met een aantal leuke dingen voor te bereiden/op te starten voor het festivalseizoen."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Ik begon al op de basisschool met het verzamelen van platen en draaien op schoolfeestjes. Af en toe probeerde ik dan wat elektronische muziek te draaien, maar dat werd mij meestal niet in dank afgenomen, haha! In de beginjaren heb ik veel geoefend op mijn kamer en op feesten en partijen gespeeld. Het grote verschil tussen toen en nu is dat ik toen ook veel muziek draaide die ik zelf niet heel tof vond, omdat je op feesten en partijen toch een soort jukebox bent. Overigens heb ik er wel ontzettend veel van geleerd. Je bent namelijk in je eentje verantwoordelijk voor de sfeer bij een breed en moeilijk te pleasen publiek. Wat altijd hetzelfde is gebleven is mijn gedrevenheid. Ik heb het draaien en later produceren altijd erg serieus genomen en ik heb er veel tijd in gestoken."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"In de privésetting is dat thuis, bij mijn ouders. Zij hebben mij altijd gesteund in wat ik doe en in die zin krijg ik van hen keer op keer een warm welkom. In de dj setting is dat bij mijn agent, Niels Brands. Toen ik bij zijn agency kwam, gaf hij mij een warm welkom door zijn enthousiasme over mij. Dit gevoel geeft hij mij trouwens nog steeds."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Samen. Intiem. Zon op je gezicht. Gezellig. Liefde. Warm."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Planetary Assault Systems, omdat ik zijn producties onwijs vet vind. Kölsch, omdat hij er gewoon altijd een feestje van maakt en Ricardo Villalobos, omdat het Ricardo is, haha!"

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Iets wat ik niet begrijp - festival of club - is mutsen. Als je op sneeuwbal festival ofzo bent, dan snap ik dat je een muts draagt, omdat het gewoon koud is. Maar als de zon schijnt of het vocht van het plafond druppelt in de club, dan is het voor mij een raadsel waarom je een muts zou dragen. Ik stoor mij er verder niet aan hoor, iedereen moet het lekker zelf weten."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst?
"Het liefst zou ik nu zeggen Star Wars, omdat ik ook een light saber wil en mij nog steeds afvraag waarom het mij niet lukt dingen op te tillen zonder het aan te raken, haha! Ik denk dat Minority Report (2002) een realistisch beeld geeft van waar we over een aantal jaar staan. We schieten in mijn optiek heel erg door in de mate waarin en de manier waarop we 'veiligheid' zoeken. Daarnaast geeft de film wat mij betreft ook een realistisch toekomstbeeld als het gaat om de technologie die er gebruikt wordt en de manier waarop bijvoorbeeld advertenties extreem gepersonaliseerd worden."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future? 
"Dat gaat ongetwijfeld Plastikman - Spastik zijn. Die plaat horen we nu al - terecht - 20 jaar, dus ik denk dat die de komende tien jaar het ook nog goed blijft doen."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Er zitten onwijs leuke dingen aan te komen en deze zomer gaat echt een top zomer worden. Ik ben nu druk bezig met kijken waar en wanneer mijn volgende release gaat zijn en ik ga voor een tof project samenwerken met een grote artiest. Veel kan ik daar nog niet over zeggen, behalve dat ik denk dat het voor veel mensen een verrassende combi zal zijn."

 

 

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

 


Advertentie
Party Tips