Features + Evenementen
Welcome To The Future met Man With No Shadow

Welcome To The Future met Man With No Shadow

01 mei 2014

Voorheen 'mister GZG' en de man achter Karousel en Zomerpark richt zich tegenwoordig op produceren en toeren. Daarom een korte chat met Man With No Shadow in aanloop naar zijn gig op Welcome To The Future.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
Ik heb de laatste tijd heel erg veel muziek gemaakt! Nadat ik er eind vorig jaar kort uit ben geweest heb ik besloten om me dit jaar volledig op de muziek te storten en daar zit ik nu middenin. Eigenlijk voor het eerst heb ik daar nu ook echt tijd voor omdat ik voorlopig alle evenementen on hold heb gezet, Karousel om te beginnen maar ook Zomerpark. Dat betekent voor nu veel studio-uren en ook veel crate-digging. Ik ben de laatste maanden heel erg geinspireerd door wat er uitkomt en wil daar weer gauw iets moois aan toevoegen.

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Als beginnende dj was ik vooral heel erg bevlogen door het dj-vak en ik wilde daarin echt alles leren. Hoe draai je voor een grote zaal? En wat doe je in een kleine club, dat soort dingen. Mijn focus daarin heeft me heel veel gebracht maar voor m’n gevoel was ik als dj op een gegeven moment te veelzijdig. Ik wilde een duidelijker stempel op mijn sound en ben die muziek ook zelf gaan maken, dat gaat dan goed samen."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Ik denk dat dat op mijn eigen verjaardag was, twee jaar geleden op de Undercurrent. Het feestje was neergezet door mijn vaste team maar op zo’n manier dat iedereen relaxed was en zelf kon feesten. Er waren veel vrienden en fans met coole kado’s en het werd uiteindelijk een bizarre avond. Een feest om het feest, lekker draaien met je vrienden in de booth."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Ik denk dat Welcome To The Future in Nederland het festival met de beste balans is tussen goeie, vernieuwende muziek en een wij-gevoel onder organisatie en artiesten. Veel artiesten komen vaker terug en voelen zich er thuis, maar de frisse namen die er in het afgelopen jaar uit sprongen zijn er ook altijd bij. Dat werkt. Geen lyrische woorden maar wel een lyrisch compliment!"

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Ik heb even goed gekeken en er zijn flink wat dingen die ik graag wil zien. Scuba vind ik een toffe boeking en ben ik heel erg benieuwd naar en daarbij zijn Tom Demac, Groove Armada en George Fitzgerald artiesten die ik ook interessant vind. En de closing set van Loco Dice op de mainstage ben ik ook sowieso bij!"

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Nee, niet dat ik weet. We gaan wel lekker toch?"

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst? 
"The Wire hehe."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future? 
"Ik heb echt totaal geen idee. Ik hoop dat we over tien jaar vooral veel nieuwe platen horen. Platen uit genres waarvan we het bestaan nu nog niet weten, gemaakt met technologieën die we nog niet kennen. Het zou leuk zijn als er dan nog es een ouwe houseklapper tussendoor komt, maar ik ben vooral benieuwd naar wat we dan luisteren!

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Jazeker! Als gezegd maak ik op het moment veel muziek en daarin liggen nu ook mijn ambities. Belangrijkste is nu zelf muziek uit te brengen, maar wat ik ook heel erg graag wil is een label starten vanuit Karousel. Dat wordt dan ook het moment dat ik dat project weer ga oppakken. Maar nu eerst weer flink rocken dit festivalseizoen! Ik vertrek over een paar weken naar Amerika voor de Mysteryland editie op het Woodstock terrein, daar heb ik al heel veel zin in. En Welcome To The Future natuurlijk ook! Ik sta mainstage dit jaar, dus is voor mij extra bijzonder. Het wordt een topzomer, the future is now!"

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips