Features + Interviews
Welcome To The Future met Prunk

Welcome To The Future met Prunk

19 juni 2014

Over iets meer dan een maand zal de toekomst zich laten zien op 't Twiske! Deze keer de beurt aan Prunk die de laatste tijd erg druk is met zijn album. Tijd voor een nieuwe vooruitblik op Welcome to the Future Festival!

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Afgelopen jaar is er veel veranderd, ik draai nu op grote podiums en volle zalen, dat is wel eens anders geweest. Ook ben ik veel naar het buitenland geweest voor mijn muziek afgelopen jaar, kom net terug van Barcelona Sonar waar ik gedraaid heb bij een showcase van Electronique en vorige maand ben ik in Brazilië geweest, daar heb ik gedraaid bij Apenkooi Brazil en zelfs nog in de bekendste club van Sao Paulo, D-edge, gedraaid."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"In het begin van mijn dj-carrière (2006) heb ik heel vaak het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond, ik kwam ook uit een iets commerciëlere scene en met mijn sound mocht ik vaak alleen opwarmen. Ik draaide voornamelijk soulful house, dj's na mij draaiden vaak electro, dus dan was mijn sound vaak veel te soft. Ik ben toen verder gaan kijken en wat stevigere house gaan draaien van deephouse tot techhouse. Na een aantal jaar heb ik geprobeerd om daar één verhaal van te maken en mocht ik steeds later draaien en wist na een aantal jaar ook hoe het was om af te sluiten. Clubs als studio 80 en AIR hebben me die kans gegeven om mij te ontwikkelen. Ik sta op dit moment dus op hele mooie spots, dat is wel een heel groot verschil ten opzichte van een aantal jaar geleden."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Ik draai regelmatig in Rusland, maar afgelopen zomer heb ik in Gelendzhik een heel mooi welkom gehad: ik stapte uit het vliegtuig en werd opgewacht door zo'n 20 man die echt dolblij waren dat ze mij hadden geboekt. Toen ik in hun woonplaats was, zag ik een paar enorme billboards van mij hangen, dat had ik zelf nog nooit zo mee gemaakt. Dat hele weekend ben ik super verzorgd dus voor mij is dat tot nu toe het warmste welkom."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Adembenemend, speciaal, altijd gezelligste festival van Nederland."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future, en waarom?
"Mathew Jonson, voor mij nog steeds één van de vetste live-acts."Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Niet schandalig, maar ik zou graag willen dat vrouwen weer een beetje hun best doen om er mooi uit te zien of in ieder geval wat vrolijker. Ik ben helemaal niet vies van een beetje vintage, maar tegenwoordig doet iedereen elkaar maar na en loopt iedereen in dezelfde zwarte jurk en dezelfde bril. Meer kleur zal een festival goed doen."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst? En waarom?
"'What the bleep do we know'. Vooral voor beginners leuk die bijvoorbeeld willen weten wat kwantumfysica is. Verwacht geen moeilijke wetenschap, want dan moet je echt andere documentaires kijken, maar hoe zij bepaalde dingen uitleggen is het wel heel toegankelijk."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"Kerri Chandler - Atmospheric Beats blijft voor mij toch wel de beste deephouse track aller tijden en er zijn denk zowel house- en techno-dj's die deze plaat in hun platentas hebben. Ik noem deze track wel vaker als voorbeeld van een echte deephouse plaat. Mooie van WTTF is dat er ook dus plaats is voor deephouse en niet alleen techno, daarom denk ik dat we deze plaat best nog over tien jaar kunnen draaien."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Ik ben afgelopen tijd erg druk geweest met mijn album, ik zit nu ongeveer op 80% en kijk er echt naar uit wanneer ik deze met jullie mag delen. Sowieso kijk ik weer uit naar heel veel optredens en 9 september sta ik in de Space Ibiza, voor mij toch wel weer een grote stap."

 

Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips