Features + Interviews
Welcome To The Future met Sandrien

Welcome To The Future met Sandrien

10 april 2014

Zaterdag 26 juli vindt Welcome To The Future plaats in Amsterdam. In het kader hiervan laten wij de komende weken telkens een Nederlandse artiest een blik op heden, verleden en vooral toekomst werpen. Deze week bijt Sandrien het spits af. Deze week bijt Sandrien het spits af. Sandrien heeft haar eigen avond in de Trouw onder de naam Imprint en draait in de nabije toekomst in landen als Frankrijk, Japan en Schotland.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Ik ben druk geweest met mijn eigen Imprint-avond in de Trouw. De afgelopen editie heb ik een Allnighter gedaan, een 7,5 uurs set gedraaid, dat was heel bijzonder. Daarnaast heb ik veel gedraaid in het binnen- en buitenland, o.a. Berghain, Berns Stockholm, Machine in Corsica Studio’s Londen. Er is begin dit jaar een track uitgekomen op Ben Sims’ Theory label die hij ook heeft gebruikt voor zijn Fabric Mix CD. En ik zit sinds kort bij een nieuwe internationale agency, Apelago, dus zit in een fijne flow!"

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnend dj?
"Als beginnende dj ben je vooral heel erg bezig met je techniek, platen kopen, het leren mixen, iedere dag oefenen. Je bent alles aan het ontdekken en dat is een spannende tijd. Na al die jaren draaien is je techniek een vanzelfsprekendheid geworden, iets waar je op kan vertrouwen. Dan ben je voornamelijk bezig met het lezen van het publiek, het aanvoelen van de energie en het vooruit denken in je set. Maar ik kan ik nog steeds net zo blij worden van het vinden van nieuwe muziek als ik toen had. Het is een onuitputtelijke bron. Het draaien geeft me nog steeds zoveel energie, daar word ik echt gelukkig van."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Dat was in Japan zes jaar geleden. Ik moest opwarmen in de club, maar één minuut nadat de club was geopend kwamen er al mensen naar binnen gerend en begonnen meteen met dansen. Zo enthousiast!"

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Ik vind het mooi dat WTTF heel gevarieerd is qua stijlen, internationale toppers, Nederlandse toppers en heel veel aandacht voor de talenten van de Nederlandse scene. Daarnaast vind ik het super cool dat WTTF zich zo met duurzaamheid bezighoudt!"

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Dat zijn Rødhad en Function, ze hebben alletwee ook op Imprint gestaan. Ik vind Rødhad een erg goede dj met personality, Function’s album Incubation vind ik ook erg mooi en sterk."

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Eerlijk gezegd hou ik me daar niet zo mee bezig. Ik focus me op mijn muziek en de rest moet lekker zijn ding doen. Trends waaien weer over en dan is er wel iets anders om over te zeuren. Dat is zonde van mijn tijd."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst?
"Hmm, ik kijk eigenlijk geen films of lees geen boeken over de toekomst. Scifi is een genre waar ik me moeilijk in kan verplaatsen."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"Oeh, die is heel moeilijk, er zijn zoveel goede timeless en classic tracks. Een track uit 1992 die er voor mij nog steeds bovenuit stijgt is Vanquer - Lyot (Maurizio RMX)"

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Mijn droom is altijd geweest om de wereld over te vliegen met het draaien. Binnenkort draai ik in Parijs, in mei ga ik een kleine tour doen in Japan met Peter van Hoesen, Spanje en Schotland na de zomer. Ik hoop dat er nog veel meer volgt!"

img Krijn van Noordwijk

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips