Features + Interviews
Welcome To The Future met Tsepo

Welcome To The Future met Tsepo

15 mei 2014

We leerden hem kennen als Jan van der Lugt, nu opereert hij onder de naam Tsepo, Zuid-Afrikaans voor 'hoop'. Binnenkort op Welcome To The Future, nu op Dance.nl voor een hoopvolle blik in de toekomst.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Ik ben de laatste tijd vooral bezig met muziek maken! Heb toevallig een paar weken geleden percussie gekocht en een goede studio-microfoon om mijn workflow te veranderen tijdens het produceren. Het lijkt me uiteindelijk heel erg tof om alles live in te gaan spelen en zo min mogelijk met de laptop te doen."

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Toen ik net was begonnen was het voor mij vooral op zoek gaan naar een sound en er bewust mee bezig zijn hoe ik wil klinken. Nu draai ik eigenlijk steeds meer een mix van clubmuziek. In het begin was ik eigenwijzer en wilde ik niet naar muziek luisteren wat buiten bijvoorbeeld een Beatport te vinden was. Als ik nu muziek zoek dan luister ik bijvoorbeeld ook meer naar disco tot bandjes zoals Suuns. Uiteindelijk maakt het niet uit wat je draait, maar om hoe je het brengt."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Poe, goede vraag! De laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik warm werd onthaald was in Tienray in Limburg bij de jongens van Tanzbar. Vanaf het moment dat ik werd ontvangen had ik er al een goed gevoel over. Alles klopte, van het publiek tot het geluid!"

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Groen, knus & hele goede artiesten (zowel lokale dj's als grote internationale dj's)."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Ik kijk heel erg uit naar Ricardo Villalobos! Ik heb hem voor het eerst gezien in Studio 80 tijdens de verjaardag van Steve Rachmad en was toen helemaal weggeblazen door zijn platenkeuze en vooral zijn techniek. Op die avond draaide hij met drie decks tegelijk en het klonk als een geoliede machine!"

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Geen, hou me daar niet mee bezig!"

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future? 
"Lastige, maar als ik echt zou moeten kiezen dan kom ik denk ik uit op KiNK & Neville Watson - Blueprint. De track komt uit 2008 maar had prima uit 1995 kunnen komen! Ik draai hem nu ondertussen drie jaar in bijna elke set en ik denk dat hij de komende tijd nog wel in m'n sets ga gebruiken."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Ik hoop binnen twee jaar een hele solide release te hebben geproduceerd op een mooi label, het liefst een label als Kompakt of Hivern Discs. Daarnaast wil ik heel graag naar het buitenland, een boeking in Panoramabar of Robert Johnson staat hoog op mijn verlanglijstje."

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips