Features + Interviews
Welcome To The Future met William Kouam Djoko

Welcome To The Future met William Kouam Djoko

08 mei 2014

Ook William Kouam Djoko is erbij op Welcome To The Future. De Amsterdammer heeft, na in het verleden furore te hebben gemaakt met Jason and the Argonauts, nu op eigen kracht een interessante carrière op poten gezet. Vooral zijn sound, waarbij hij geregeld gebruik maakt van zijn vocalen, valt op, evenals de live-set die hij deze dagen presenteert. Tijd voor een blik op de toekomst.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"Ik ben druk bezig met de voorbereidingen van mijn live show voor deze zomer. Op DGTL heb ik voor het eerst opgetreden met mijn nieuwe show en ik moet zeggen dat ie erg goed voelt. Daarnaast ben ik nu de laatste hand aan het leggen aan mijn nieuwe EP die ik binnenkort aan mag kondigen op een internationaal label van vrienden van me. Daar heb ik wel behoorlijk veel zin in!"

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"Dj'en heb ik vrijwel letterlijk direct vanuit de slaapkamer geleerd voor publiek. Vanuit mijn tijd met Jason and the Argonauts waar we voor of na shows vaak draaiden kreeg ik van Gert in Studio 80 een thuisbasis om te oefenen en te experimenteren. Natuurlijk leer je over verloop van tijd wel beter wat het is om platen te selecteren en een sfeer neer te zetten. Ik denk dat ik net als tien jaar geleden nog steeds met een ongebreideld enthousiasme en platenkeus achter de decks sta. Alleen is het nu allemaal wat meer pro."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Thuiskomen in Amsterdam na een buitenlandse gig voelt altijd weer als een warm bad. Oprecht. Na al dat gereis kom ik er toch steeds weer opnieuw achter dat we het hier in NL heel goed hebben."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Op een ideale zomerse dag is WTTF de plek waar nieuwe zieltjes voor house en techno worden gewonnen en oudgedienden hun hart op kunnen halen in een schitterend natuurgebied aan al het goeds dat Nederland te bieden heeft op het gebied van onze muziek, gecombineerd met de beste en meest gerenommeerde namen uit het buitenland."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future?
"Voor mij is en blijft Mathew Jonson een lichtend voorbeeld van alles wat muziek en experiment behelst en tijdens WTTF deel ik voor de tweede keer dit jaar de stage met hem. Zijn geluid blijft vers in mijn oren, ondanks dat hij al net zo lang op het hoogste niveau meedraait sinds ik in de muziek stapte. Een ware inspiratiebron en doordat we bij hetzelfde agency zitten spreek ik hem ook vaker. Koele dude is het."

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"Ik denk niet dat deze oneindige groei die in festival-land heerst houdbaar is. We leven tegenwoordig in de 'picture perfect' met elk weekend de meeste strak georganiseerde events, partypics, campings en aftermovies van dien. Een festival telt anders niet meer mee, zou je bijna kunnen stellen. Eerlijk, ik vind het heerlijk om in deze omgeving te werken en te gedijen, maar er is weinig ruimte voor falen. Hierdoor zie je ook dat de bezoekers steeds minder geduld hebben en juist meer op hun kerfstok hebben zodra niet alles 'up to par' is, dus gaan organisaties nog verder om hun bezoekers te pleasen. Het is een vicieuze cirkel waarbij iedereen elkaar continue moet aftroeven. Ik weet niet waar het heen gaat, maar het valt me wel op."

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst?
"Zonder twijfel "2001: A Space Odyssey." Cinematografisch een wonder van z'n tijd. De film is gebaseerd op een boek van Arthur C. Clarke en als er iemand is die sciene fiction en toekomstvisies heeft is hij het wel."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"DIt is altijd zo'n vraag die je enkel kan beantwoorden naar hoe op dat moment je pet staat. Maar ik kan nu met zekerheid zeggen dat Makam - LOLEATTA op zijn eigen Amulet label een mega hit is die over tien jaar zeker een classic is en me terug laat blikken op een nu al mooie zomer."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Deze zomer wil ik de inrichting van mijn huis afmaken, een hele dope plaat uitgeven, toffe shows spelen, verliefd worden, nieuwe muziek maken, veel reizen en me meer en meer toeleggen op een internationale carrière. Ik word dit jaar 30, so let's get this show on the road."

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips