Features + Interviews
Welcome To The Future met Wouter de Moor

Welcome To The Future met Wouter de Moor

29 mei 2014

Welcome To The Future komt dichterbij, ditmaal een klein blik voor- en achteruit met Wouter de Moor, nog altijd een niet te stoppen kracht in onze technoscene en, naar nu blijkt, een romanticus als het gaat om ontbijtjes met zijn lief én een onvermoed schrijftalent van scifi-verhalen over varkentjes in de toekomst.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?
"De laatste tijd ben ik vooral veel bezig geweest in m’n studio. Er komen releases aan op Get Physical, Ovum, Pokerflat en Noir. Ik ben vrij kritisch op mezelf als het gaat om de laatste fase van een track. Het mixen, de laatste veranderingen, daar kan ik mezelf altijd lekker lang mee bezig houden. En in het weekend natuurlijk draaien en bij collega’s kijken…"

Kun je een beeld schetsen van jou als beginnende dj? Grote verschillen met zoals je nu bent/draait?
"De hele scene is natuurlijk voortdurend in beweging, dus alles verandert de hele tijd, inclusief ikzelf. Ik denk dat m’n sound volwassener is geworden en dat mijn vlieguren ervoor zorgen dat ik een helder beeld heb van wie ik ben en wat ik wil uitdragen. In het begin is bijna alles interessant; later leer je toch wat meer het kaf van het koren scheiden. Je wordt minder gevoelig voor trends en krijgt juist een gevoeliger oor voor tijdloze kwaliteit."

Wat is het warmste welkom dat je ooit hebt gehad?
"Elke man weet dat het warmste welkom is als je vriendin een ontbijtje voor je maakt als je thuis komt na een lange nacht draaien."

Omschrijf het Welcome To The Future festivalgevoel in je meest lyrische woorden.
"Komt ie: Intiem, sympathiek, warmbloedig, extatisch, euforisch, lekker, tikje geil, warm, regen maar toch dansen, twisted Twiske, naaktstrand, banaan, plakband, breedtegraad, afdruiprekje, worstenbroodje en…. placenta."

Naar welke artiest kijk je zelf uit op Welcome To The Future, en waarom?
"Dat is zeker Mathew Johnson, of zoals m’n vrienden en ik ‘m noemen, 'The real MJ'. Zo’n inspirerende artiest, zowel in de studio als op het podium. Zijn benadering van het maken van elektronische muziek vind ik echt briljant. Ik raad iedereen aan daar een kijkje te gaan nemen."

Zijn er in jouw ogen schandalige trends die momenteel het festival-land bestoken?
"De nieuwe regels die de overheid heeft gesteld wat betreft geluidsnormen dragen niet echt bij aan de sfeer op de dansvloer. Ik denk dat het beter is om gratis oordoppen uit te delen aan bezoekers. Het is toch ervaringsmuziek die je moet voelen!"

Wat is in jouw optiek het beste boek/film/serie over de toekomst?
"Ik ben zelf momenteel bezig aan een serie verhalen over een klein varkentje genaamd Wiggle dat leeft rond 2145. Varkentjes zijn dan de meest ontwikkelde diersoort en besturen de aarde. Uiteraard zijn spare-ribs verboden, net als bacon… Meer kan ik er nu nog niet over zeggen."

Welke onverwoestbare track horen we over tien jaar nog steeds op Welcome To The Future?
"Een track als Acid Eiffel van Laurent Garnier is gemaakt in 1993 en klinkt voor mij na 21 jaar nog zo fris, die haalt 2024 ook wel."

En tenslotte: jouw toekomst. Nog snode plannen, mooie dromen of grootse ambities?
"Natuurlijk ga ik m’n verhalenserie over Wiggle afmaken. Daarnaast veel ontbijtjes eten met m’n vriendin. Als er dan nog tijd over is veel in de studio zitten, m’n producties naar weer een hoger niveau proberen te brengen en zoveel mogelijk draaien. Ik sta de komende tijd op Off Sonar, Fabric in londen, Chalet in Berlijn, dus daar kijk ik allemaal erg naar uit."

imgs Gijs Weensma / AD bookings

 

 Maak kans op Welcome To The Future tickets!

Advertentie
Party Tips