Features + Evenementen
Whoosah trapt af || De zomer mag beginnen

Whoosah trapt af
De zomer mag beginnen

21 maart 2013
Het is Lente! Althans, officieel dan, de ware lente-temperaturen laten nog even op zich wachten. In de tussentijd warmen we ons aan een veelbelovend zomerprogramma van ondermeer Haagse strandclub Whoosah. Een kleine vooruitblik met organisator/programmeur Floris Groeneveld.

“We hebben een uitzonderlijk seizoen achter de rug”, zegt Groeneveld, verwijzend naar de sfeervolle feesten die hij in 2012 meemaakte bij Whoosah. “Nou hebben we elk jaar wel een stijgende lijn gehad, we gaan daarom wel met een bepaald gevoel dit nieuwe zomerseizoen in. Ja, we gaan voor nóg beter!”

Nou kon hij het partypubliek redelijk warm houden met feesten in bijvoorbeeld de Bink Vijf Hoog, de gemeente Den Haag is ondersteunend deze dagen, dat komt ook de Whoosah ten goede. “We hebben daar nooit gedoe of overlast. Dus alles is ok met de gemeente, we krijgen de ruimte om ons te ontplooien, nieuwe dingen te doen.”

Het hele Zwarte Pad zal er als nieuw uitzien in de zomer van 2013, vertelt hij. “Er komen een paar nieuwe strandtenten/beachclubs, de Whoosah begint zelf ook een tweede strandtent, genaamd Barbarossa, meer gericht op gezinnen. Echt een mooie tent met een goed restaurant. En naast de Whoosah komt ook een nieuwe tent –het Zwarte Pad gaat er gewoon heel anders uitzien, het wordt leuk!”

Whoosah
De Whoosah verandert zelf ook. “Een iets andere inrichting, een nieuw geluidssysteem en lichten, meer aankleding. De feesten worden zo iets anders, maar zeker ten goede”, aldus Groeneveld, die wederom bijzondere avonden voorspelt. “Er gaan wat grote buitenlandse dj’s en labels langskomen -Noir bijvoorbeeld, op zondag 19 mei. Maar we gaan ook veel Nederlandse jongens onderdak geven. Zo is Sandeep onze nieuwe resident bij Whoosah, er komen dj’s als Melon, Homework, Olivier Weiter en Unders voorbij.”

“Waar ik ook naar uitkijk is het bezoek van Joris Voorn, tijdens 300MPH vs Rejected op zondag 28 april, maar ook de Haagse held Remy die op zondag 12 mei een extra lange set komt doen."

Kortom, er staat ons wat te wachten. Nu alleen die temperatuur omhoog en we kunnen los. “Het is nog even rillen, maar ik reken op een mooie zomer. Eentje die we zondag 31 maart gaan kickstarten met ons officiële openingsfeest, waar we de Franse held Agoria voor hebben uitgenodigd. En dan is de temperatuur ongetwijfeld al goed, Whoosah gaat beginnen!”

txt Nico van der Plas
imgs Whoosah archief

Advertentie
Party Tips