Features + Evenementen
WLC: interessante collab op het strand

WLC: interessante collab op het strand

30 juli 2012
Zon, zee, strand en een met zorg uitgekozen selectie dancemuziek. Een perfecte combinatie voor de echte liefhebber. De organisatoren van WLC hebben dit goed begrepen. Zondag 5 augustus presenteren zij namelijk een aantal prachtnamen van het label Border Community. Niemand minder dan James Holden, Nathan Fake en Kate Wax komen naar Woodstock ‘69 in Bloemendaal, gevolgd door twee andere grote namen later in de maand.

WLC staat voor Woodstock/Labyrinth/Click. Terwijl Michel bij Woodstock het feest faciliteert, verzorgen Ugur van Labyrinth Productions en Stefano van Click de organisatie achter het feest.
Dat WLC een zeer productieve samenwerking is, blijkt wel uit het groot aantal feesten dat nog op het programma staat. Zo kun je bijvoorbeeld binnenkort ook nog Johannes Heil op zondag 12 augustus verwachten en Adam Beyer op zondag 19 augustus.

De nog vrij jonge WLC-samenwerking is ook ambitieus. De toekomstplannen op lange termijn bestaan naast nog veel meer feestjes in eigen land, ook een buitenlands avontuur. "We kunnen bijvoorbeeld areas gaan hosten op festivals in het buitenland", vertelt Stefano. "Indoor-activiteiten in het buitenland behoren ook tot de mogelijkheden."

Stefano legt uit dat de muzikale kwaliteit van essentieel belang is bij de feesten die WLC organiseert. "We programmeren breed", zegt hij, "maar ons uitgangspunt is absoluut niet puur commercieel. Op de allereerste plaats komt een intelligent klinkende sound en een goede sfeer."

Met de line-up die klaar staat op zondag 5 augustus, gaat dat wel goed komen. Het label Border Community kent een bijzondere sound die door diverse invloeden een gevarieerd palet is geworden. Van dromerige avant-garde tot progressive en van acid-synths tot melodieuze electronica. Border Community, ooit opgestart door James Holden, kent het allemaal.

Stefano is in ieder geval heel enthousiast over het feit dat James Holden en Nathan Fake naar Bloemendaal komen. "Het zijn waanzinnig progressieve producers met een herkenbare eigen sound. Ik ben altijd al liefhebber geweest. Dit programma is een schot in de roos!"

Naast James Holden, Nathan Fake en Kate Wax zullen ook Fairmont en Wesley Matsell hun muzikale kunsten vertonen aan het strand in Bloemendaal. Meer info op Facebook.

txt Elbert Kauffmann
imgs Miryam Faken

Advertentie
Party Tips