Features + Evenementen
Zenday: een verrassend nieuw concept in de Escape

Zenday: een verrassend nieuw concept in de Escape

23 maart 2010
Zondag 28 maart vindt in één van de populairste discotheken van Amsterdam de eerste editie van Zenday plaats, een Oosterse avond die zinspeelt op je innerlijke rust. Hoe dat kan op een dansvloer met deejays achter de draaitafels die bekend staan om hun aanstekelijke beats, legt V-Jay, de organisator van het evenement in de Escape, graag uit.

Vanaf 28 maart dien je de laatste zondag van de maand vrij te houden en wel voor Zenday, een uniek feest waarna je alsnog “chill de week kunt beginnen op je werk of op school”, aldus V-Jay. Het zit dan ook al in het woord Zenday verwerkt: het woordje ‘Zen’ betekent ‘rust’ in het Chinees. Met andere woorden: het wordt allesbehalve zware kost op je bord en het feest gaat niet tot diep in de nacht door. Er is bewust voor gekozen om de deuren al op 20 uur te openen om de bezoekers vervolgens om 2 uur welterusten te wensen. Mensen kunnen dus relatief vroeg naar huis om de volgende morgen zonder al teveel problemen op tijd hun bedje weer uit te komen.

Vijf dagen voordat het zover is, gieren de zenuwen al door V-Jay’s lijf en dat valt ook best te begrijpen, want de concurrentie is op zijn zachtst gezegd moordend in onze hoofdstad en het blijft afwachten hoe het publiek op dit nieuwe concept gaat reageren. Wel staat vast dat er in Nederland steeds meer plaats is voor cross over genres of ideeën, mede omdat ons kikkerlandje verbazingwekkend multicultureel blijkt te zijn. Waar eerst Sundae een erg succesvol concept was in de Escape, een feest dat eveneens op zondag werd gehouden, maar dat vooral het homoseksuele publiek beoogde, is het nu dus de tijd aan Zenday. Tijdens deze avond is overigens iedereen welkom, al moet je wel komen om “lekker te chillen”, aldus V-Jay.
Aanstaande zondag wordt er meteen afgetrapt met een aardige line up. Zo is onze nationale houselegende Erick E van de partij, maar ook Robert Feelgood, FireBeatz en Frederik Abas. Stuk voor stuk zijn dit graag geziene artiesten in de Escape, evenals de MC die de avond zal begeleiden, MC Knowledge. In de toekomst zal er trouwens vrijwel zeker worden samengewerkt met een vaste residentie, net als met welbekende namen uit het buitenland!

Blijft de vraag hoe er nu precies voor dat Oosterse tintje wordt gezorgd waardoor het er tijdens Zenday zo relaxed en ontspannend aan toe zal gaan… Organisator V-Jay wil al wel een tipje van de sluier oplichten door te onthullen dat het decor en het interieur erop aangepast zal worden, evenals de sets van de deejays. Voel je nu dat je zintuigen hierdoor al wel geprikkeld worden, ga er dan vooral heen! Bovendien is het een feit dat er bij een nieuw, verrassend concept altijd genoeg nieuwsgierige aagjes zijn die graag eens van dichtbij een kijkje willen nemen.

txt Fabienne Robben
img 1 Management archief
Advertentie
Party Tips