Features + Evenementen
Zeus Events; Nieuwe speler in Utrechtse nachtleven

Zeus Events; Nieuwe speler in Utrechtse nachtleven

26 april 2010
Naast de inmiddels welbekende organisaties Source, Elevation Events en Stekker is het Utrechtse uitgaansleven vanaf heden een organisatie rijker, Zeus Events. Als donderslag bij heldere hemel lijkt het of Zeus Events zichzelf op de kaart zet met haar spectaculaire aankomende evenementen. Echter, niets is minder waar. Organisator van L’Etiket en Allo Allo herbergt namelijk drie mannen met zowel een sterke visie als een brede geschiedenis binnen de dancescene: dan wel vanuit de organisatorische hoek als vanuit de boekingshoek. Alle drie vonden zij het tijd voor iets nieuws, vandaar de grondslag voor de geboorte van Zeus Events.“Utrecht is tegenwoordig voorloper op het gebied van techno voor een groot gebied in en rond Utrecht, mensen van Venlo tot Apeldoorn komen hier voor de muziek naartoe”, aldus mede-organisator Maarten Pordon. Dit gezegd hebbende wordt wel direct de kanttekening gegeven dat de scene alsnog niet optimaal floreert. Voor Zeus Events reden genoeg om haar visie, maandelijks een label uitnodigen en zo internationale A-artiesten in Utrecht neer te zetten, eens flink de loop te laten.
Het eerste wapenfeit was zaterdag 24 april in de Winkel van Sinkel, onder leiding van de Duitse technokoning Alexander Kowalski, naast het terugkerende labelnight-concept van Zeus Events staat er nu tevens een tweede evenement op de kalender. Namelijk het eenmalige feest Allo Allo op 4 mei in de Winkel van Sinkel. Het feest vindt zijn oorsprong bij Bevrijdingsdag en de (voor velen onder ons) bijkomende vrije dag op 5 mei dit jaar.
“Het bedenken van de naam was het makkelijkst”, aldus Boy van Lamoen van Zeus Events. “Allo Allo was voor ons allen de favoriete televisieserie toen wij opgroeiden.” De band tussen Bevrijdingsdag en de televisieserie moge duidelijk zijn; de serie draait omtrent het Frans-Engelse verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog vanuit café René. Dit alles met een dikke knipoog. Gelijkvormig het idee van de organisatie om rondom Bevrijdingsdag een feest te geven met een knipoog. “Een dolle boel met serieuze muziek”, volgens Van Lamoen.“De cultstatus van de serie willen wij door laten schemeren in de sfeer rondom het feest”, zegt Maarten Pordon. Deze sfeer zal aan de hand van een forse line-up tot stand komen. Twintig namen vanuit de Amsterdamse en Utrechtse talentenhoek zullen het podium toe-eigenen en het publiek al dansend begeleiden naar de bevrijding van de vrije dag erna.
De Amsterdamse hoek zal worden vertegenwoordigt door Sandrien, Carlos Valdes en Brent Roozendaal. Dienstdoende Utrechtse artiesten zijn Loops, Pitto, Maarten Pordon en 030303 dj’s. Als laatste categorie zullen de talenten bestaan uit Ferdi Blankena & Sense Unique, Samuel Deep en Barth Floor. Aangezien voorgenoemde artiesten slechts een greep vormen uit de totale selectie dj’s, staat het publiek een veelzijdig en spannend verzetsmenu te wachten op 4 mei.

Aldus drie zalen gevuld met gezelligheid en verschillende muzikale stijlen (van disco tot techno) voor de prijs van 9 euro in voorverkoop, zorgen bij voorbaat al voor een uniek en noemenswaardig feest. Daar gaat de laatste reden om eens goed tot rust te komen op je vrije dag.

txt Erik Schouten
img Zeus archief
Advertentie
Party Tips