Nieuws + Headlines
25 jaar DJ Isis in Paradiso

25 jaar DJ Isis in Paradiso

07 maart 2017

Op zaterdag 29 april aanstaande is het exact 25 jaar geleden dat DJ Isis (ook wel bekend als 100% Isis) haar professionele carrière als DJ begon. Om te vieren dat zij een kwart eeuw in het vak zit zal zij in poptempel Paradiso een zes uur durende soloset ten gehore brengen onder begeleiding van een spraakmakende VJ-show. Dit is tevens de kickoff van haar landelijke jubileumtour.

Dj Isis
Isis was in de jaren '90 de eerste club-dj van Nederland met een eigen mixalbum in de nationale hitlijsten. Draaide ze destijds vooral typische house en techno muziek, na 2000 verbreedde haar dj-stijl. Kenmerkend voor het geluid van Isis is een combinatie van zowel elektronische als akoestische invloeden. Haar veelzijdigheid kan worden beschouwd als haar artistiek signatuur.

Isis van der Wel
Sinds 2000 (mede)organiseerde Isis verschillende evenementen zoals All is One, Magneet Festival en Beltane in Ruigoord. Van 2010 tot 2012 was Isis nachtburgemeester van Amsterdam. In die hoedanigheid streefde ze naar meer vrijheid en flexibiliteit in het Amsterdamse uitgaansleven. Dit leverde onder andere de huidige 24-uursvergunningen op.

Isis is naast haar werk als dj actief als programmeur en coach voor verschillende festivals en podia. In 2011 ontving Isis de Live Time Achievement Award tijdens de GKA.

All Is One Records
Op haar label All is One heeft Isis muziek uitgebracht van verschillende artiesten waaronder: Palmbomen, San Proper, Piet Jan Blauw, Arjuna Schiks en Daniel Zuur. De laatste release uit 2015 was een ode aan Doe Maar met remixes uit de Nederlandse dance scene. Na eerdere co-producties met onder andere Piet Jan Blauw en San Proper is Isis inmiddels aan eigen producties begonnen. In de loop van 2017 staat een eerste release op de planning.

Jubileum
In 2011 werd Isis moeder van een zoontje. Nog steeds staat zij echter vrijwel wekelijks op het podium. Speciaal ter gelegenheid van haar 25-jarig dj jubileum zal de Grande Dame van de Nederlandse housescene 25 jaar muzikale ervaring laten samensmelten in een 6 uur durende soloset in de grote zaal van Paradiso op zaterdag 29 april aanstaande.

Kaarten kosten, heel toepasselijk, 25 Euro.

Meer informatie over dit evenement is te vinden via deze link.

Advertentie
Party Tips