Nieuws + Persberichten
Amsterdamse gayscene strijkt neer op het Leidseplein

Amsterdamse gayscene strijkt neer op het Leidseplein

21 juli 2010 Met het verkrijgen van een nachtvergunning is het Leidseplein een nieuwe club rijker. Na de reguliere comedyshow gaan de tafels en stoelen de deur uit en ondergaat het theater een ware metamorfose. Pompende bassen, vuige video’s, sexy performers en homominnend publiek vullen de theaterzaal.
Iedere eerste zaterdag van de maand opent Comedytheater Boom Chicago op het Leidseplein haar deuren voor lesbo’s, homo’s en aanhang onder de noemer BOOM! ‘Queer Saturdays for the openminded’. Maandelijks staan er verschillende feesten op de agenda voor een gemengd gay publiek.

Programmeur Bianca Moerel: ‘Het kost flink wat uitzoekwerk om bij te houden waar en wanneer dat ene coole gay feest is. En dan wil je óók nog weten wie er zoal gaan. Door de verschillende organisaties en feesten bij elkaar te brengen in één club op een vaste avond in de maand, is het een stuk gemakkelijker om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd de diversiteit aan gay feesten te ervaren. Door getalenteerde beginnende én gevestigde organisatoren de mogelijkheid te geven hun feest op het Amsterdamse Leidseplein te organiseren wordt de gastvrijheid en zichtbaarheid voor homo’s, lesbo’s en de queerminded weer een beetje groter. ‘

Verscheidenheid is er genoeg in de BOOM! Op 7 augustus tijdens de Gay Pride is er ‘Girlesque’, een gay vrouwenfeest waar mannen ook welkom zijn. In september de nieuwe disco/electro avond ‘Dirty Disco Dykes’ en in oktober lanceert de Turkse Orhan Bucacli zijn nieuwe feest: ‘Tek Yon’, een avond waarbij de Boom in Arabische sferen verkeert.

De gay avonden BOOM! Vinden iedere eerste zaterdag van de maand plaats.

Info eerstvolgende feest:
Girlesque goes BOOM! 7 augustus 2010
Comedytheater Boom Chicago, Leidseplein 12 Amsterdam
Tijd: 23.00 – 04:00| Prijs: € 15,00
voorverkoop: €15,00 bij café Saarein, Elandsstraat 119 Amsterdam, Pink Point, Westermarkt of online: Boom Chicago
Girlesque , Boom Chicago

BOOM! Is ook op Facebook te vinden.
Advertentie
Party Tips