Nieuws + Headlines
Beleef toen en nu op het Legacy Festival

Beleef toen en nu op het Legacy Festival

01 mei 2015

Na een fantastische start vorig jaar, strijkt Legacy Festival ook dit jaar weer neer aan het prachtige strand van het Zilvermeer in Mol, België. Deze wonderschone locatie wordt opnieuw de setting voor de ‘creme de la creme’ van Europa’s favoriete artiesten van vroeger en nu. Er worden 5 podia opgetrokken met op elk van hen muziek van de voorbije 4 decennia. Ieder podium vertegenwoordigt een ander genre. In totaal treden meer dan 50 artiesten aan met daarbij een heleboel grote headliners als Regi, SASH!, 2 Fabiola, Bonzai All Stars, Ken Ishii, Felix Da Housecat, Dave Lambert, etc etc etc...

Legacy Festival is een dagfestival dat om 13u begint en om 24u eindigt. Een festival aan het water tussen het groen, met de voeten in het zand voor het ultieme vakantie- / festivalgevoel. Wie wenst kan er een echte vakantie van maken en één of meerdere nachten op de aangrenzende camping verblijven. Legacy onderscheidt zich van de vele andere festivals door het intieme en persoonlijke karakter en het Zilvermeerse strand ondersteunt die filosofie perfect.

De reacties na de editie van vorig jaar waren fenomenaal en daarom is er dit jaar dus weer een nieuwe kans om je te laten onderdompelen in de sounds van meer dan 50 artiesten op 5 stages. Iedereen kan opnieuw rekenen op een uiterst kwalitatieve invulling zowel op muzikaal als productioneel niveau.

De podia

Op de ‘90’s Dance’ gaan we voornamelijk terug naar de jaren ’90 met verschillende mainstream live-acts en dj’s. Als je het op de radio hebt gehoord, zal het hier worden gedraaid. Livewerk komt er van 2 Fabiola, The Confetti’s en SASH! Daarnaast ook Regi featuring Linda die een exclusieve set zullen brengen met Regi als DJ en live vocals van Linda waarbij zowel nummers van toen als nu de revue zullen passeren. Daarnaast nog een heleboel andere dj’s als Wout, Astroline en Bart Maes.

Op de ‘Kings of Retro’ stage komen de ‘usual suspects’ aan bod. Die namen die jaren lang het mooie weer maakten in de Belgische clubs en de internationale dancecharts. Absolute headliners hier zijn de drijvende krachten achter het Bonzai-imperium: Bonzai All Stars, tevens headliners op massa events als Back to the ‘90’s en Tomorrowland. Daarnaast nog veel meer toppers als Yves Deruyter, DJ Ghost, Bountyhunter en meer.

De ‘Tekno Beach’ powered by Red Bull, wordt het platform voor het betere technowerk. Headliner hier is de Japanse Ken Ishii, wiens internationale carrière in ons land werd gelanceerd door zijn werk op R&S Records. Tweede grote internationale naam is Felix Da Housecat uit Chicago van onder meer de mega hit ‘Silver Screen’. Verder ook nog de zoon van Kevin Saunderson en een heleboel Belgische toppers als CJ Bolland, Jan van Biesen, Steve Cop, Zolex en Eric B.

Op de ‘Back 2 Basicz’-stage verwelkomen we muziek uit één van België’s meest legendarische discotheken La Rocca. Hier mag je kwalitatieve topnummers verwachten uit de jaren ’90 met een knipoog naar de jaren ’00. De meesters op deze stage zijn onder meer Dave Lambert, Marko de la Rocca, DJ Philip en nog veel meer.

In de ‘Beach Cabana’ tenslotte zullen veteranen Marc Van Baelen en DJ Steel house- en discoklassiekers brengen op Discotheque. Je zult er kunnen shaken met een lekkere cocktail in de hand.

Er zal gezorgd worden voor zoveel mogelijk comfort met extra aandacht voor de aankleding en decoratie. Legacy Festival kan enkel worden betreden als je ouder bent dan 18 en er worden geen uitzonderingen gemaakt ( ook niet als je begeleid bent door een volwassene).

Legacy Festival, get ready to relive Belgium’s electronic music legacy!

Praktische info:

Locatie:

Provinciaal Domein Zilvermeer

Zilvermeerlaan 2

2400 Mol

www.zilvermeer.be

Uren:

Van 13u tot 24u

Tickets:

38 Euro in voorverkoop (enkel online)

45 Euro aan de kassa (indien niet uitverkocht)

Volledige line-up:

90’s Dance: DJ Regi featuring Linda Mertens (DJ Set), Sash!, 2 Fabiola, DJ Wout, DJ F.R.A.N.K, MC Eric / Technotronic, Confetti’s, Bart Maes, Benny Cobra & Bart Smolders (Astroline)

Kings Of Retro: Bonzai All Stars, Yves Deruyter, DJ Ghost, Phi Phi, Pat Crimson, Franky Kloeck, Jan Vervloet, Bountyhunter, DJ Jan & DJ Glenn

Tekno Beach: Ken Ishii, Felix Da Housecat, Dantiez Saunderson vs Van Czar, CJ Bolland, Jan Van Biesen, Zolex, Steve Cop & Eric B

Back 2 Basicz: Dave Lambert, Marko de La Rocca, DJ Philip, B2B Sound System, Jean Delaru, Double Pleasure, Sandy, Declaim, Cemode vs Gee & Freee

Beach Cabana: DJ Steel & Marc Van Baelen

Meer info:

www.legacyfestival.be

www.facebook.com/legacyfestivalbelgium

Advertentie
Party Tips