Nieuws + Headlines
Benefietnacht voor Dimitri in Trouw

Benefietnacht voor Dimitri in Trouw

24 april 2013

De Zondag in Trouw wordt op 5 mei getransformeerd in een benefietnacht voor de ernstig zieke Dimitri Kneppers. Dj’s als Tom Trago, San Proper, Boris Werner en Melon zullen vanaf 21:00 uur de club overnemen met maar één doel: geld inzamelen voor hun collega en grote inspirator. Ondanks de trieste aanleiding staan ze garant voor een dansnacht waar de RoXY-legende beslist trots op zal zijn.

Fans van Dimitri wisten al op 8 februari dat er iets goed mis was met hem. Het was de nacht waar house-adepten wekenlang naar hadden uitgekeken: Dimitri en Derrick May back-to-back in club AIR. Met briefjes op de gevel maakte de clubleiding bekend dat Dimitri ziek was. Derrick moest draaien zonder zijn soulmate, en gaf in een onderonsje later die nacht aan zich ernstig zorgen te maken om zijn vriend. Dimitri was niet zomaar ziek, zoveel was wel duidelijk. Kort daarna kwam het bericht naar buiten dat Dimitri geveld was door een hardnekkige bacterie. Deze tastte één van zijn voeten dusdanig aan, dat amputatie van de tenen onvermijdelijk was, een schok voor iedereen in zijn omgeving. Tijdens de behandeling bleek Dimitri ook nog eens aan een vorm van trombose te lijden. Omdat zijn gezondheid snel verslechterde, besloten de artsen het onderbeen gedeeltelijk af te zetten. Het begin van een lange revalidatie, en een enorme tegenslag voor de man die door velen wordt beschouwd als één van de wegbereiders van de housemuziek in Nederland.

Wie aan Dimitri denkt, denkt aan RoXY. Het was de club waar hij samen met Eddy de Clerq en Joost van Bellen het publiek liet kennismaken met elektronische dansmuziek, een revolutie in het nachtleven. Maar Dimitri ontwikkelde zich verder en is, samen met Joost, de enige van zijn generatie die zich resident van Trouw kan noemen. Sinds hij er in 2010 met een uitverkocht feest zijn comeback vierde, is hij een vaste waarde binnen de club. Zijn allnighters zijn legendarisch door de muzikale brug die hij schijnbaar moeiteloos slaat tussen de ‘oude’ RoXY-clan en het jongere Trouw-publiek. Kijk naar zijn fans en je ziet een prachtige dwarsdoorsnede van de Nederlandse dance-scene.

Nu het, ook financieel, zo slecht gaat met Dimitri – hij heeft geen andere bron van inkomsten dan het draaien – heeft Trouw besloten iets terug te doen voor de man die de club zoveel bijzondere nachten heeft bezorgd. Op 5 mei vindt daarom ‘Trouw op Zondag voor Dimitri’ plaats, een benefietnacht met een indrukwekkende line-up van Trouw-collega’s die allemaal belangeloos een steentje bijdragen. Joost van Bellen, Tom Trago, San Proper, Melon, Makam, Boris Werner, William Kouam Djoko, Serge, Patrice Bäumel, Olaf Boswijk, Jean Pierre Enfant, Sandrien & Carlos Valdes en Jasper Wolff & Maarten Mittendorff geven acte de présence. Maar ook vrienden van Dimitri, zoals Steve Rachmad, Awanto3 en Aron Friedman & Eric de Man, zullen een muzikale bijdrage leveren. De crew van Trouw werkt geheel gratis en krijgt versterking van oud-RoXY-personeel. De gehele opbrengst van deur, bar en garderobe wordt aan Dimitri gedoneerd.Tickets zijn tegelijkertijd een donatie en kosten respectievelijk 15, 25, 50 of 100 euro. Ticketscript zal voor deze avond geen administratiekosten in rekening brengen.
Wie op 5 mei verhinderd is, maar toch een bijdrage wil leveren, kan een donatie storten op een door Trouw speciaal daartoe geopende rekening. Nummer: 19.76.00.255 t.n.v. Post CS, Amsterdam, o.v.v. ‘Trouw op Zondag voor Dimitri’.

ZONDAG 05 MEI 2013
TROUW OP ZONDAG VOOR DIMITRI
Deuren open: 21.00 uur
TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127

txt Bonita van Lier
imgs Trouw archief

Advertentie
Party Tips