Nieuws + Headlines
Berlin Atonal maakt zich op voor week vol inspiratie en experiment

Berlin Atonal maakt zich op voor week vol inspiratie en experiment

03 augustus 2015

Nog drie weken en dan barst Berlin Atonal los. Berlin Atonal staat al enige tijd bekend als een van de meest vooraanstaande festivals op het gebied van de meer experimentele elektronische muziek. De timetable is nu al bekend gemaakt dus de voorpret kan alvast beginnen.

De line-up is dit jaar niet anders dan indrukwekkend te noemen met veel live optredens en enkele wereldprimeurs. Bekende en erkende artiesten en acts laten op Berlin Atonal vaak een andere kant van zichzelf zien, hetgeen Berlin Atonal erg bijzonder maakt. Daarnaast vindt het festival plaats op een schitterende locatie, namelijk het Kraftwerk Berlin, een verlaten elektriciteitscentrale in het midden van Berlijn aan de Köpenicker Strasse, de straat die we ook kennen als de thuisbasis van de Tresor. Dit grootse industriële complex wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot festivallocatie.

Voor wat betreft de programmering is de diversiteit enorm. Zo slaan technohardhitters Regis en Ancient Methods bijvoorbeeld de handen ineen voor een zeldzame Ugandan Methods-show en staat de toch al wat geheimzinnige Abdulla Rashim op het podium met zijn Lundin Oil-project. Shackleton maakt daarnaast zijn debuut met 'Shackleton presents Powerplant', een bijzondere liveshow waarbij improvisatie met de meest uiteenlopende instrumenten de rode draad vormt. Een show die zeer zeker niet bedoeld is als simpel vermaak, maar meer dient als een vorm van 'emotionele zuivering'.

Uiteraard staat er nog veel meer interessants op het programma, dat hieronder in zijn volledigheid is te zien. Meer informatie over het festival zelf vind je op http://www.berlin-atonal.com/.

Advertentie
Party Tips