Nieuws + Headlines
Cartel en Westerunie vieren Koningsdag met 19-uursfeest

Cartel en Westerunie vieren Koningsdag met 19-uursfeest

17 januari 2017

Dance-organisatie Cartel en de Westerunie organiseren voor het tweede achtereenvolgende jaar het langstdurende Koningsdagfeest van Amsterdam met een onafgebroken dag- en nachtprogramma dat zowel binnen als buiten plaatsvindt. Het programma bestaat uit lokaal talent en gevestigde namen als Hunee, Marcel Fengler, Mr G, Prosumer en Mike Servito. De kaartverkoop begint op donderdag 9 februari.

Cartel bouwde in de afgelopen jaren een reputatie op als één van de laatst overgebleven Koningsdagevenementen in zijn soort. Laagdrempelig en aan de rand van het centrum zorgt Cartel voor een evenement dat nauwelijks meer te vinden is in onze hoofdstad.

Tussen 12.00 en 20.00 uur vormt het Klönneplein in het Westerpark het decor van een openluchtevenement gevuld met warme house en disco en daarna worden de festiviteiten tot de volgende ochtend 07.00 uur binnen voortgezet in de Westerunie, Westerliefde en het Transformatorhuis. Bij slecht weer wordt het dagprogramma naar binnen verplaatst.

Westerpark ideale locatie voor Koningsdag

Na eerdere edities op het Frederik Hendrikplantsoen streek Cartel Kingsday, in samenwerking met de Westerunie, vorig jaar voor het eerst neer op het Klönneplein in het Westerpark. Een locatie met een bloedgroep en karakter zoals dat van Cartel. Het plein wordt omringd door industrieel erfgoed en het Westerpark en is een plek waar Amsterdammers uit de hele stad samenkomen om de grootste nationale feestdag van het jaar te vieren. Het is een plek die koninklijk voelt en waar men naar hartenlust kan dansen, eten en drinken.

Muzikaal de breedte in

Overdag kan men rekenen op voornamelijk warme house en disco, ‘s avonds wordt techno toegevoegd aan het muzikale palet. De sounds zijn ‘s avonds verdeeld over drie verschillende zalen. De line-up bestaat, zoals men van Cartel gewend is, uit een aantal grote namen uit de housescene met onder meer Hunee, Mr G (live), Prosumer en Mike Servito op de poster. Cartel en de Westerunie bedienen daarnaast ook de technoliefhebber met onder andere de Duitse Marcel Fengler. De (avond)programmering wordt volgemaakt met nationale bekendheden als Sandrien, Carlos Valdes, David Vunk, Jasper Wolff en Maarten Mittendorff, maar ook jonge talenten die al vaker op Cartelavonden te vinden waren als Mino Abadier, Tenzers en Thomas Hayat zullen optreden.

IN HET KORT:

Cartel Kingsday - indoor, outdoor, day & night
Datum: 27 april 2017
Locatie: Klönneplein & Westerunie complex, Amsterdam
Tijden: 12.00 - 20.00 / 20.00 - 07.00
Line-up: Hunee, Marcel Fengler, Mr G. (live), Prosumer, Mike Servito, Sandrien & Carlos Valdes (night time set), Jasper Wolff & Maarten Mittendorff, David Vunk, Gratts, Titia, Mark Antoni b2b Jaime Frias b2b Joris, Mino Abadier, Tenzers, Job Sifre, Thomas Hayat, Spoetnik

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 9 februari via www.cartel-amsterdam.nl

Meer info: www.facebook.com/events/264827883933888

Advertentie
Party Tips