Nieuws + Headlines
Dance Parade komt (misschien) terug

Dance Parade komt (misschien) terug

13 november 2013

De kogel leek even door de kerk; de Dance Parade in Rotterdam komt terug. Gisteren koos een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad hiervoor, vanochtend echter gevolgd door uitspraken van burgemeester Aboutaleb dat er absoluut géén stoet met wagens door de stad zal gaan trekken. Organisator Henk Witteveen is echter hoopvol en spreekt van een fifty-fifty kans dat het roemruchte evenement terugkeert.

"We voelen ons gesteund door de gemeenteraad", laat hij in een eerste reactie weten. "Natuurlijk is de burgemeester niet enthousiast, hij staat voor Orde & Veiligheid en ziet alleen maar risico's. Het is nu aan ons om met iets te komen waarmee we hem en de korpschef overtuigen. Want alleen toestemming voor een feest op vaste locatie hebben we niets aan, er moet een stoet zijn, anders is het geen dance parade."

Aboutaleb verwijst in een interview met RTV Rijnmond naar de Love Parade, die wegtrok uit Berlijn en vervolgens in 2010 tot een dramatische editie in Duisburg leidde. Kortom, een angstbeeld dat wordt geschetst, wat volgens Witteveen volledig onnodig is. "We hebben altijd met een degelijk veiligheidsplan gewerkt. Nu we de gemeenteraad achter ons hebben zijn we bezig met een masterplan; een scenario waar iedereen achter kan staan. Dat de motie is aangenomen is in ieder geval een stap in de goede richting, ik geef ons een fifty-fifty kans."

Eerder haalde Witteveen al 10.000 handtekeningen binnen, een teken dat in Rotterdam animo is voor een hernieuwde Dance Parade. Het succes van Boothstock, een dancefestival op vaste locatie dat rond de datum van de Dance Parade plaatsvindt, onderstreept dit alleen maar. De tweede editie trok afgelopen augustus wederom duizenden bezoekers.

De Dance Parade in Rotterdam is een begrip in de stad. Sinds 1997 werd het elk jaar georganiseerd, een lange stoet met wagens waarop talloze dj's te horen waren. Op het hoogtepunt trok het evenement ruim 300.000 mensen naar Rotterdam, totdat het in 2010 voor onbepaalde tijd werd afgelast. Reden hiervoor lijken de rellen in Hoek van Holland te zijn geweest, waardoor burgemeester Aboutaleb uit angst voor verdere 'oncontroleerbare situaties' geen toestemming meer gaf voor de parade.

Advertentie
Party Tips