Nieuws + Headlines
Dancefair maakt volledig programma bekend

Dancefair maakt volledig programma bekend

22 januari 2015
Vandaag maakt Dancefair het volledige programma voor de editie van dit jaar bekend. Dancefair is al jaren het educatieve event voor dj’s en producers. Met meer dan 5000 bezoekers en meer dan 200 seminars en workshops die te volgen zijn, wordt Dancefair beschouwd als hét grootste educatieve elektronische muziekevenement wereldwijd. Een van de opvallendste namen dit jaar is Martin Garrix die een productie masterclass zal verzorgen. Verder zijn er meer dan 100 topacts zoals Laidback Luke, Joris Voorn en Wildstylez die hun deelname hebben bekendgemaakt voor de vierde editie van Dancefair. Dancefair vindt op 21 en 22 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Het volledige programma is te vinden op www.dancefair.nl.

"Dancefair is voortgekomen uit onze eigen passie voor elektronische muziek”, aldus Norman Soares, organisator van Dancefair. “En we zijn zeer dankbaar voor het enthousiasme van de meer dan 100 professionals uit de industrie. Zij zien het belang hun kennis over te dragen aan nieuw opkomend talent en de bedroom dj en producers uit Nederland en Belgie.”


200 Workshops en seminars
Om op te vallen als artiest in de dance scene moet je als talent van alle markten thuis zijn. “Om tegenwoordig iets te kunnen bereiken in deze industrie moet je buiten muzikale capaciteiten over veel meer kennis beschikken dan voorheen. De concurrentie onder jonge upcoming artiesten is moordend omdat je ziet dat ze op steeds jongere leeftijd starten en goed kijken naar hun helden. Maar toch zie je ook,  dat er nog veel kennis ontbreekt over bijvoorbeeld het zakelijk aspect of hoe je jezelf goed in de markt kunt zetten als nieuw talent. Hier zijn vele workshops over die gegeven worden door vakmensen uit de industrie.” vervolgt Norman Soares.


Spinnin’ Records, Cloud9 en Armada zoeken nieuw talent
Een groot aantal recordlabels zijn tijdens Dancefair op zoek naar nieuw aanstormend talent. Zo kunnen producers hun werk door toplabels als Spinnin’ Records, Armada, Cloud9, Scantraxx, Intacto en Mixmash laten beoordelen. Dit is een zeer succesvolle formule gebleken tijdens Dancefair, omdat producers vaak moeite hebben om de juiste feedback te krijgen op hun eigen muziek.

Dj- en producer gear fabrikanten op de beursvloer
Verder staan er meer dan 100  dj- en producergear merken op de beursvloer van 2500m2. Denk aan bekende namen zoals Native Instruments, Ableton, KRK, Dynaudio, SSL, Novation, Roland, Korg, Cubase en Yamaha. Alle apparatuur staat klaar om getest en beluisterd te worden.
 
Dancefair 2015
21 en 22 februari
Jaarbeurs Utrecht
Tickets zijn verkrijgbaar via de Dancefair website: http://www.dancefair.nl/ticketsnl/
Advertentie
Party Tips