Nieuws + Headlines
Dave Clarke komt met compilatiealbum voor het goede doel

Dave Clarke komt met compilatiealbum voor het goede doel

03 augustus 2015

Afgelopen vrijdag vierde Dave Clarke de 500e editie van zijn wereldwijd bekende White Noise radioshow. Alsof dat niet al genoeg was komt Clarke nu met een compilatiealbum, genaamd 'Dave Clarke presents: A White Noise Retrospective'.

'Dave Clarke presents: A White Noise Retrospective' bestaat uit 11 tracks die het geluid en karakter van White Noise moeten weerspiegelen. De technotracks op het album zijn afkomstig van het label The Public Stand en de electrotracks zijn verzorgd door Bass Agenda Recordings. De opbrengst van de release gaat naar 'No Guts No Glory', een Nederlandse stichting die zich inzet voor de behandeling van kankerpatiënten die hun behandeling niet kunnen betalen.

"The Public Stand benaderde me om deze compilatie samen te stellen om zo een hommage te geven aan de show, ook aangezien veel muziek die gedurende de show gedraaid werd en wordt door The Public Stand is of wordt uitgebracht. En tja, wie zou zo'n mooi initiatief nu kunnen weigeren? Om White Noise echter helemaal goed te kunnen representeren op zo'n release was het mijn idee vervolgens om Bass Agenda Recordings de electrotracks te laten verzorgen. Beide labels gingen daarmee akkoord en het was vervolgens niet moeilijk om de juiste tracks te kiezen. Alex Slagter, die al mijn designwerk doet, kwam vervolgens met het idee van het goede doel en daar waren we natuurlijk al snel eensluidend over", zo vertelt Clarke over de compilatie.

'Dave Clarke presents: A White Noise Retrospective' is nu verkrijgbaar via de Bandcamp van The Public Stand en kost slechts 5 euro. De opbrengst gaat aldus naar de 'No Guts No Glory Foundation'. 

Je kunt de 500e White Noise show overigens hier downloaden.

Advertentie
Party Tips