Nieuws + Headlines
Dave Clarke viert 500e White Noise Radioshow

Dave Clarke viert 500e White Noise Radioshow

05 juni 2015

Elke technoliefhebber kent White Noise wel, de beroemde radioshow van de al even zo befaamde Dave Clarke. Die show is alweer aan zijn 500e editie toe, een unieke mijlpaal in de wereld van compromisloze en niet-commerciële techno.

Om de 500e editie van zijn befaamde White Noise radioshow te vieren, keert Dave Clarke terug naar Dublin om deze speciale gebeurtenis daar op te nemen voor RTE (Raidió Teilifís Éireann, ofwel Radio Ierland, red.).

De radioshow van The Baron of Techno, een naam die Clarke kreeg van BBC radio-dj John Peel, heeft in de loop der jaren een voor technobegrippen gigantisch bereik gekregen, en wordt nu uitgezonden op 62 radiostations in 28 landen.

Clarke en zijn show hebben er altijd om bekend gestaan om veel aandacht te geven aan nieuwe producers en talentvolle dj's. Deze konden hun nieuwe kunstwerkjes altijd in zijn Soundcloud Dropbox achterlaten. Maar daarnaast kregen ook de meer gevestigde namen genoeg aandacht, en het is dan ook niet gek dat de show daarom erg populair is onder technofans wereldwijd.

"500 uitzendingen is natuurlijk een erg speciaal moment dus is het daarom ook niet meer dan logisch om deze jubileumeditie te houden in het spirituele thuisdomein van White Noise, Dublin dus", aldus Dave Clarke.

"Ik doe nu al zoveel jaren radio, ik begon op Brighton's Festival Radio in de 90's en heb daar erg veel geleerd. Daarna werd ik gevraagd om Annie Nightinale even te vervangen op BBC 1 voor drie maanden en daarna heb ik mijn Technology-show voor vier jaar gedaan. Dat was nog helemaal aan het begin van het uitzenden via Internet (al werd het ook gewoon via FM uitgezonden). Nu zijn we bij de 500e uitzending van White Noise aanbeland en realiseer ik me dat ik White Noise al tien jaar doe en dat ik in al die tijd complete vrijheid heb gehad in het draaien van muziek waarin ik geloof en dat dat nu op 80 stations wereldwijd wordt gedraaid."

"Ik wil daarom ook al die stations bedanken voor het geloof dat ze in me hadden in al die jaren (inclusief de VPRO) en RTE in het bijzonder om altijd vooruitstrevend te zijn en altijd te hebben geloofd in een compromisloze radioshow als deze. Daarnaast wil ik natuurlijk ook alle artiesten bedanken die me al die muziek hebben toegestuurd in al die jaren en de ware muziekspirit levend houden in deze commerciële wereld."

White Noise viert zijn 500e uitzending met een heus feestje met niet de minste namen, hieronder meer info:

White Noise 500
Dave Clarke
Marcel Fengler
Sunil Sharpe

The Academy Dublin
Friday 24 July 2015
11pm - 3am
Tickets from €15+Booking Fee from Ticketmaster Outlets
www.theacademydublin.com
18+ Only

 

Advertentie
Party Tips