Nieuws + Headlines
Depeche Mode bouwt Delta Machine

Depeche Mode bouwt Delta Machine

30 januari 2013 Depeche Mode komt met een nieuwe plaat, getiteld Delta Machine. Vooralsnog is er alleen een eerste single te horen, maar de band heeft aangegeven dat het album 'modern' zal gaan klinken. We zijn benieuwd, maar zijn nu alvast blij met die eerste track, Heaven.

Het is ook wat, het sinds 1980 bestaande Depeche Mode komt nu alweer met haar 13e (!) plaat. Dan moet je niet gaan zeuren dat vorige album Sounds Of The Universe zo tegenviel, of dat het vier jaar heeft geduurd voordat ze met deze Delta Machine kwamen, maar gewoon blij zijn dat zanger Dave Gahan en consorten er nog altijd zin in hebben.

En vooral, dat ze nog altijd bezig zijn met vernieuwende elektronische muziek. Want dat doet de Britse groep al sinds haar synthpop-jaren in de 80's, af en toe met wat uitstapjes naar rock en andersoortige pop -rode draad is altijd de elektronica geweest.

Zoals gezegd, ook Delta Machine schijnt weer een modern geluid te hebben. Eerste single Heaven belooft inderdaad veel goeds; ronkende synths en Gahan op de toppen van zijn longen. "Im in Heaven!" Nou, wij ook, laat dat album maar snel komen.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/R6Fb0316srQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Delta Machine verschijnt 25 maart op Columbia Records.
Advertentie
Party Tips