Nieuws + Headlines
Drift Festival meerdaags en diverser dan ooit

Drift Festival meerdaags en diverser dan ooit

16 januari 2019

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen wat te vieren. Drift Festival wordt namelijk een meerdaags evenement. Dubbel zoveel Drift betekent dubbel zoveel muzikaal avontuur. Een heel Pinksterweekend lang kun je dansen en nieuwe artiesten ontdekken op de vele podia van cultuurerfgoed De Vasim. Een verruiming van de tijden betekent ook een vergroting van het muzikale palet. Dit jaar zijn er meer artiesten en stijlen op de zeven podia dan ooit tevoren.

In de landelijke pers wordt Drift Festival vaak 'de parel van het oosten' genoemd – en niet zonder reden. Zijn glans heeft het niet alleen te danken aan de betoverende entourage. Of aan de uitzonderlijke toewijding van zijn publiek. Of aan de lange nalatenschap van Drift, dat al zeventien jaar lang de Nijmeegse nacht kleurt en al acht jaar mensen uit heel Nederland bij elkaar brengt op het festival.

De fonkeling zit hem vooral in de diversiteit van de bezoekers en in de eigenzinnigheid van het programma, het muzikale verhaal. Met de uitbreiding naar twee festivaldagen wordt dat verhaal alleen maar intrigerender. Zowel muzikaal als logistiek verandert Drift in een tweedaags cultuurfestival voor de liefhebber van vooruitstrevende dansmuziek.

Dansmuziek over de hele linie
Van techno tot disco, van house tot reggae, van electro tot afrobeat en van italo tot dancehall – Drift staat voor dansmuziek in de breedste zin van het woord. Zo is er in samenwerking met Kornuit en Arp Frique, organisator van het Rotterdamse Magia, een nieuw live podium in het leven geroepen. Hier regeren afrobeat-bands en tropische dansmuziek, met als kroonjuwelen het Braziliaanse bossa nova icoon Marcos Valle en de Frans-Afrikaanse synthesizervirtuoos Wally Badarou.

Ook aan kwaliteitstechno is dit jaar geen gebrek. Naast legendarisch live-duo British Murder Boys maken krachtpatsers Blawan en Ø-[Phase] hun opwachting. En de housepurist wordt eveneens op zijn wenken bediend met artiesten als Ben UFO, Avalon Emerson, Axel Boman en Or:la. Discofreaks kunnen hun hart ophalen aan de sets van San Soda, Mark Grusane en Chicagoheld Sadar Bahar – die dit jaar zijn Nijmeegse debuut maakt.

Als altijd zijn de binnenlandse strijdkrachten sterk vertegenwoordig. Van Rotterdamse knoppenveteraan Benny Rodrigues tot jonge virtuozen Carista en Job Sifre, van De Sluwe Vos met zijn alles verzengende liveshow tot The Leap met hun experimentele jamsessies – geen dansvloer blijft onberoerd.

Weekendtickets kosten 55,- euro. Kaartverkoop begint op vrijdag 18 januari om 10.00 uur.

Line-up (ABC):

Abstract Division
Ahmed Fakroun - live
Alienata
Andrey Pushkarev
Arp Frique & Family live
Avalon Emerson
Axel Boman
Ben UFO
Benny Rodrigues
BertBert & Rik Payne
Blawan
British Murder Boys live
Bruxas
Boomshakalak Soundsystem
CAIM
Carista
CEM
Children of Valis
Comrade Winston
De Sluwe Vos live
DJ Bone
Doris Nicholas
Emilio Bestevez
Gerd Janson
Guus Christian
Identified Patient
Ion Ludwig live
Indigo Era
Intergalactic Gary
Jameszoo
Jasmín
Job Sifre
Kennedy
Lewski
Mafalda
Marcos Valle - live
Mark Grusane
ø Phase
Octo Octa
Or:la
Prosumer & Red D
Roel Zweers
Roger Gerressen
Roi Perez
Sadar Bahar
Shifted
San Soda
The Leap live
Tommy Four Seven
Umfang
Voiron live
Volcov & Patrick Gibin
Wally Badarou
En meer in aantocht...

Tickets en andere info hier.

Img: Drift archive

Advertentie
Party Tips