Nieuws + Headlines
Electronation maakt zich op voor allerlaatste editie

Electronation maakt zich op voor allerlaatste editie

08 juni 2012 Electronation viert zaterdag 28 juli haar tienjarig bestaan, wat ook meteen de allerlaatste editie van het beruchte Amsterdamse clubfeest wordt. Eind van een tijdperk, absoluut, die met een knal gaat worden afgesloten..

Zo heeft Electronation in ieder geval bekendgemaakt. Alle drie zalen van Paradiso zullen zaterdag de 28e worden gebruikt voor deze ultieme verjaardagseditie. Hier zullen dj's te horen zijn die zowel het geluid van Electronation als de Amsterdamse connectie vertegenwoordigen.

Te beginnen met The Hacker, tien jaar geleden samen met Miss Kittin een van de grootste helden van het moment. Vormgever van het electroclash-genre, waar Electronation haar eerste inspiratie opdeed, en producer van een paar nog altijd onverwoestbare klassiekers.
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ASNnl-jgu38" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Uit eigen land zijn ook een paar van zulke electrohelden van de partij; Orgue Electronique, Alden Tyrell en David Vunk, terwil Electronation-residents Terry Toner & Herr Arter deze avond ook weer herenigd worden.

Uit de Amsterdamse house- en technoscene zijn Shinedoe en Bart Skils aanwezig, verder is Benny Rodrigues erbij, Arjuna Schiks, Olene Kadar en er is een optreden van 540 Soundsystem (Nuno dos Santos, Patrice Baumel en Darko Esser).

Maar dat is nog lang niet alles! De Electronation finale presenteert namelijk ook Paul Hazendonk’s Manual Music Orchestra, waar Hazendonk zelf, Joe Manish, Qbical, Thomas Lauren, Tundra en Commu in schitteren.

Als eerbetoon aan al die Electronation-residents die in de loop der jaren het geluid en gevoel van dit beruchte feest vertegenwoordigden komen zij ook deze avond allemaal nog even voorbij: Mason, Dax & Clockwork, Tron & Lecktrick, Dion & Whyiplash, Jimnastics,The Hammeroids, Groove Addicts, PSTL and VJ Alex Kaseta.

Alle opbrengsten van deze avond zullen bovendien worden ingezet in het gevecht tegen kanker. Dit in herinnering aan Roy Avni, de charismatische oprichter van Electronation die in 2010 aan de ziekte overleed.

Roy, dank voor tien jaar grensverleggend feesten!


Advertentie
Party Tips