Nieuws + Headlines
Gaat ID&T overgenomen worden door John De Mol?

Gaat ID&T overgenomen worden door John De Mol?

01 december 2015

Volgens Quote is John De Mol betrokken bij de aankoop van festival-organisator ID&T van het Amerikaanse SFX. Al lijkt een definitieve aankoop nog wel even op zich te laten wachten.

Q-dance-oprichter Wouter Tavecchio en ID&T-jurist Bas Meijer zouden in gesprek zijn om ID&T over te nemen van SFX, liet oud-ID&T-voorman Duncan Stutterheim in oktober doorschemeren. Volgens een goed ingevoerde bron hebben Tavecchio en Meijer ‘vergaande gesprekken’ lopen met John de Mol voor de financiering hiervan. Behalve ID&T zou het trio ook azen op het belang dat SFX heeft in Alda Events, organisator van de tournees van Armin van Buuren en Hardwell en een jaarlijks festival AMF in de Amsterdam Arena.

De combinatie De Mol en dance is minder ver gezocht dat het wellicht lijkt. De Mol was namelijk jarenlang de uitgever van de muziek van onder andere Tiësto, Afrojack, Fedde le Grand en Laidback Luke via Talpa Music.

Ook al lijkt De Mol een serieuze kandidaat, ‘er zijn meer private equity-partijen die azen op de Europese gedeelten van SFX’, weet Quote te melden. Het gaat dan met name om onderdelen als ID&T, Awakenings, Q-Dance, B2S (allen Nederland), Mayday en Nature One uit Duitsland en om een belang in het Belgische Tomorrow World. Er valt volgens Quote echter niet uit te sluiten dat veel van die partijen eerst wachten tot SFX failliet gaat omdat de overname dan nog een stuk goedkoper kan zijn. De kans op een dergelijk faillissement is overigens nog steeds groot want een aandeel SFX doet nog maar 30 dollarcent op de Nasdaq (waar dat bij de introductie van het aandeel op de beurs nog 13 dollar was).

Daarnaast is afgaande op de recensies op Glassdoor de moraal onder het personeel niet heel groot meer en is er gewoonweg een tekort aan cash door een wat tegenvallend festivalseizoen. SFX zal daarom de komende tijd nauwgezet in de gaten worden gehouden.

Bron: Quote

Advertentie
Party Tips