Nieuws + Headlines
HeadQuarterz Festival kijkt uit naar start van de zomer

HeadQuarterz Festival kijkt uit naar start van de zomer

02 mei 2015

Bij de start van de zomer breekt op het festivalterrein in Tielt de tweede editie los van HeadQuarterz Festival. Tal van nieuwigheden op deze tweede editie. Allereerst de datum die van augustus naar eind juni werd verschoven zodat iedereen die nog in het land is dit jonge festival kan ontdekken. Verder is er naast de techno-, hardtechno- en housestage, nog een vierde stage bijgekomen met een uitgbreide line-up aan nationale en internationale drum ‘n’ bass artiesten. Tot slot wordt er gezorgd voor partybussen vanuit alle hoeken van het land voor een nog vlottere bereikbaarheid. Wie wil kan dit jaar ook zijn tentje opslaan op de gloednieuwe camping.

Heel wat andere elementen zijn wel gelijk aan vorig jaar zoals de prachtige locatie: een terrein midden in het groen, tussen de bomen en langs het water, perfect aangeklede podia, goed gevulde bars en vriendelijk personeel. Ook dit jaar heeft HeadQuarterz opnieuw het Quality Nights-label gekregen waarmee ze voldoen aan 15 belangrijke punten: van gratis drinkwater tot voorlichting, van condooms tot speciaal opgeleid personeel en nog veel meer. HeadQuarterz is daarmee één van de slechts twee Belgische festivals die aan alle sterren (of voorwaarden, hoe je het ook wil noemen) voldoen. Je kan er dus vanop aan dat je op HeadQuarterz een prachtige tijd zal beleven. En ook op muzikaal vlak werd aan alles en iedereen gedacht. Met dit jaar 4 stages in plaats van drie!

Westfield

Op het ‘Westfield’ in de open lucht zal techno worden gedraaid middenin een bos en dit met een aantal grote kleppers uit binnen- en buitenland. Hoofdact is niemand minder dan Joey Beltram, één van de boegbeelden van de internationale technoscene en natuurlijk bekend van Energy Flash. Eveneens afkomstig uit de States is Dustin Zahn, één van de nieuwe generatie hoogvliegers die op labels als CLR & Drumcode al mooie dingen heeft uitgebracht. Onlangs trad hij nog op op Kozzmozz. En dan is ook de helft van Europa vertegenwoordigd door Mark Morris uit Italië ( zijn eerste set in België!), Sandrien uit Nederland en Markus Suckut uit Duitsland. Belgische technoheldin Trish van Eynde krijgt het gezelschap van Zero om de internationale heavyweights te ondersteunen.

Inferno

Op het tweede podium, de indoortent ‘Inferno’, kiest HeadQuarterz dit jaar resoluut voor hardtechno van de bovenste plank. De line-up wordt ook hier aangevoerd door heel wat buitenlands talent. First of all is daar Candy Cox uit Brazilië die heel wat grote festivals in Europa headlinet. Verder ook nog Marco Remus uit Duitsland, exclusief getekend bij het Kne’Deep van DJ Rush. Nog meer vrouwelijke power komt er met Daniela Haverbeck uit Chilli. Zoals alle hardtechnofans weten is Frankrijk de bakermat van de hardtechno en ook van daar wist HeadQuarterz twee grote namen te strikken: de niet onbekende Manu Kenton en topper Trevor Benz. Lokaal talent is er in de vorm van de Dualizers en Ken Raily.

DownTownHouse

Het derde podium wordt opnieuw toevertrouwd aan DownTownHouse. Zij wisten in de housewereld een stevige reputatie uit te bouwen met welgesmaakte parties in de Gentse Decadance, Piece Unique in Tielt en Krush Club in Oostende. Ook zij weten opnieuw heel wat uitmuntend talent naar Tielt te halen. De buitenlandse namen zijn misschien niet meteen heel bekend in eigen land maar wie hun promosets op de HeadQuarterz-site checkt, weet dat hier mooie, nieuwe dingen te ontdekken zullen zijn. De Funk Protectors komen uit Zuid-Afrika en het is hun eerste show in België. Jon Hart is dan weer uit de UK afkomstig. Beiden zijn te vinden op Reason2Funk, check it out! En ook hier weer heel wat Belgische namen die niet moeten onderdoen voor de buitenlanders. Zoals Furniture Crew uit Gent. Zij pakten in Kortrijk al uit met meer dan 30 grote feesten onder de noemer House Editions en zijn te horen op het label Clean and Dirty Recordings evenals de gelijknamige radioshow. Ze hebben een grote aanhang zo ver als New York en Philadelphia en werden gechart door onder meer housegod Frankie Knuckles. Verder ook nog Seba Lecompte, resident in Decadance. Alsook Nashua en Will Collins die er regelmatig achter de draaitafels staan. Uiteraard kan ook DownTownHouse resident Dimitri Deman niet op deze bijzondere afspraak ontbreken, hij draait deze keer een set met Lady Mézon want HeadQuarterz heeft op deze editie een bijzonder oog voor vrouwelijke dj’s. En ze doen er nog één bij met Menica!

The Tunnel Stage

Nieuw dit jaar is ‘The Tunnel’ Stage, een vierde podium dat wordt opgesteld in een lange tunnel-achtige ruimte. Hier komt een grootse showcase van ‘Bad Habitz’, de West-Vlaamse organisatie die op diverse locaties spetterende drum ‘n’ bass-evenementen neerzet. Nu zullen ze dat doen op HeadQuarterz met een indrukwekkende line-up, bestaande uit 3 Engelse artiesten (DJ Alpha, Iron Lung, Jayline), 1 Duitse (Desire), 15 Belgen, 5 back-to-backsessies en 2 MC’s waarvan de beste MC uit Nederland, MC Dapper.

DownTownHouse & Bad Habitz denken ook aan de jonge, nieuwe talenten want twee van hen zullen de kans krijgen hun stage te openen. Ze installeren als eerste festival in Europa een BYOB (Bring Your Own Beamer) zaal waar iedereen zijn eigen visuals kan projecteren.

Voor elk wat wils dus om de hele dag volledig uit de bol te gaan!

Afterparty

Dit jaar is er opnieuw een after-party voor wie er maar niet genoeg kan van krijgen. Die start om 2u in Tielt op een nog onbekende locatie en je zult er zowel hardtechno als drum ‘n’ bass voorgeschoteld krijgen. De prijs bedraagt 10€ en er is een gratis shuttledienst van en naar de party. Nieuw dit jaar is dat iedereen kan blijven slapen op de goed uitgeruste camping die opent op zaterdag 27 juni om 11u en sluit op zondag 28 juni om 13u.

Meer info:

Website: www.headquarterz-festival.com

Facebook-pagina: www.facebook.com/HeadQuarterzFestival

Facebook-eventpagina: www.facebook.com/events/1544107325837076/

Praktische info:

Locatie:

Terreinen van Debra-Group

Hoogserleistraat 3

8700 Tielt

Uren:

Van 13.00u tot 2.00u

Tickets:

Vvk: 25 Euro

Ad deur: tbc indien niet uitverkocht

VVK-tickets verkrijgbaar in alle Brooklyn winkels, Hair Trix / Brugge, Café Afsnis / Gent, Piece Unique, Markt 4 & Grisby / Tielt en online: http://www.headquarterz-festival.com/tickets/!

Of bij één van de 22 ambasadors: check the FB page!

Line-up:

Westfield (techno): Joey Beltram (USA), Dustin Zahn (USA), Mark Morris (IT), Sandrien (NL), Markus Suckut (GER), Trish Van Eynde, Zero

Inferno (hardtechno): Candy Cox (BRA), Marco Remus (GER), Daniela Haverbeck (CHI), Manu Kenton (FR), Trevor Benz (FR), Dualizers, Ken Raily

Downtown House (house): Funk Protectors (SA), Jon Hart (UK), Dimitri Deman & Lady Mézon, Furniture Crew, Seba Lecompte, Menica, DJ Nashua & Will Collins, Heckman

The Tunnel (drum ‘n’ bass): Bad Habitz Showcase:

DJ Ironlung (UK), Dj Alpha (UK), Jayline (UK), Desire (GER), Mindshock, Masick, Empire, La Junta, Cedex & Higher Underground, NAS-T b2b Nexus, Flitskind b2b TDay, Forcez, Skanktank & Dimitar, KrupniK b2b Dexed + MC SIGA & MC DMC aka Dapper MC (NL)

Advertentie
Party Tips